logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Львів’ян запрошують на фестиваль «Ніч театру»

15-06-2019 14:232299

Львів’ян запрошують на фестиваль «Ніч театру»
Фото: прес-служба ЛМР

Театр «Воскресіння» (пл. Г. Григоренка, 5) запрошує на камерний фестиваль «Ніч театру», який проходитиме 17 червня з 19:00 до 22:00.

За словами організаторів, цей фестиваль – це місце зустрічі альтернативних театральних колективів, що працюють в різних техніках, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Фестиваль «Ніч театру» був заснований у 2011 і проходив на різних майданчиках Львова – перші роки у просторі Музею Ідей на вул. Валовій, а в останні роки – під час фестивалю Параджанова на Левандівці.

 «Цього року нас об'єднала тема руху, пластики, мінімум слів, максимум дії. Крім того, «Ніч театру» відкриватиме для себе особливе мистецтво: вперше у фестивалі візьмуть участь інклюзивні колективи з України та Польщі», – зазначила організатор фестивалю МТЦ «Непротоптана стежина».

В рамках «Ночі театру» також будуть майстер-класи від режисера Ренати Ельмерих (16.06, 17.00 — 19.30) та танцівниці Марії Бакало (15.06, 11:00 — 18:00).

Вхід на фестиваль безкоштовний за умови попередньої реєстрації: https://forms.gle/pn93JKcwQd4a9hKh7

Вистави, які будуть представлені на Ночі театру

Колектив — PASJONACI

Вистава — ІСТОРІЯ ОДНІЄЇ ЛЮБОВІ (Historia pewnej miłości)

Танцювально-театральна група «Pasjonaci» складається з учасників, яких об'єднує велика пристрасть і любов до танцю. Колектив був створений в 2014 році в Центрі самодопомоги в місті Свіднік, Польща як результат терапевтично-танцювальних занять. Головним посилом роботи колективу є любити те, що робиш і радіти цьому, бо тільки тоді ми є автентичними.

Вистава «Історія однієї любові» розповідає про перипетії закоханої пари і емоції, з якими вони зустрічаються — любов, захоплення іншою людиною, але теж і заздрість, непорозуміння, сварки, які будуються на взамозалежності, віддалення одне від одного і повернення. Історія близька багатьом людям і часто відбувається у наших життях. Події вистави відбуваються у 20-х роках в Нью Йорку, але стосуються кожного місця та часу. Любов показана у виставі у різних обставинах у житті двох головних персонажів.

Колектив — ЗОЛОТА МОЛОДЬ

Вистава — ПРАДАВНЯ ЛЕГЕНДА

Творчий колектив «Золота молодь» — це театр, що діє при Навчально-реабілітаційному центрі «Джерело», в якому грають актори з інвалідністю віком від 18 до 45 років. Театр був заснований у 2007 р., а з 2013 р. його керівником стала і є понині Анастасія Сімака. Колектив працює в різних театральних техніках та жанрах, в їх доробку твори світової та української класики. Колектив побував на численних конкурсах та фестивалях місцевого, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Вистава «Прадавня легенда» першопочатково була вертеп за старослов’янською легендою про створення світу, який згодом виріс у повноцінну виставу. Одвічна боротьба темних та світлих сил, народження Сонця, українські давні пісні та магія театру не залишать глядачів байдужими.

Вистава об'єднала до творення багатьох талановитих людей:

Ідея — Оксана Шипош,

Автор сценарію — Анастасія Сімака,

Музичний супровід — Анастасія Войтюк,

Декорації — Христина Валько,

Костюми — Юлія Літвін.

Колектив — ConDanSpace

Вистава — ПОЗА ЦІЛИМ

Колектив був створений в 2014 році з ціллю розвитку сучасного танцю, можливості виговорюватись в танцювальній формі та викликати на діалог глядача. Він працює, як на сценічних просторах так і в жанрі site specific, залучаючи в танець історичні будови міста. Відкриті до експериментів і співпраці з візуальними художниками, музикантами, завдяки чому мають досвід роботи в кіно-танці та інших мультидисциплінарних проектах.

В основному склад колективу це танцівники без спеціальної освіти, люди різних професій, закохані у танець і бажаючі сказати своє слово за допомогою тіла і руху.

Учасники колективу: Марія Бакало, Світлана Смазнова, Маргарита Підлужна, Катерина Русанова, Уляна Бензель.

Колектив — І СЛОВО І ГОЛОС

Вистава — ВЕСІЛЛЯ

Драматургію вистави «Весілля» складають 28 старовинних українських весільних пісень, які разом зі сценографією та костюмами сплітаються у надзвичайно тендітне, мерехтливе та водночас складно виконане мереживо театрального дійства. Це дійство не є відтворенням весільного обряду, воно не є ритуальним театром. Режисер, акторки та художники розмовляють з сучасними глядачами сучасною мовою на теми, що актуальні у всі часи для всіх людей народів — про любов, людські взаємини, чоловіка та жінку, про рід та родину, дітей та батьків.

Автор проекту, режисер — Наталія Половинка

Художник проекту — Сергій Савченко

Асистент режисера — Юлія Тарасович

Художник світла — Богдан Дворник

Художниця костюмів — Оксана Караванська

Актори — Соломія Кирилова, Марія Кміть, Оля Преображенська, Наталія Половинка.

Leopolis.news