logo
05/03
30/11
07/02
27/01
10/01
29/12
22/12
21/12
09/12
01/11
07/10
15/09
10/09
2 ...

Учора поліція Львівщини отримала 18 повідомлень про порушення виборчого законодавства

11-07-2019 20:201994

Учора поліція Львівщини отримала 18 повідомлень про порушення виборчого законодавства
Фото: uanova.net

За минулу добу, 10 липня, до поліції Львівщини надійшло вісімнадцять повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства у 13 районах області та у Львові.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

У повідомленнях, що надійшли до поліції у Стрийському, Миколаївському, Сколівському, Кам’янка-Бузькому, Дрогобицькому, Старосамбірському, Перемишлянському, Золочівському, Городоцькому, Мостиському, Стрийському, Яворівському та Пустомитівському районах Львівщини, а також у Личаківському районі Львова, йшлось про: порушення під час розміщення агітаційної продукції, пошкодження агітаційних матеріалів, організації роботи дільничних виборчих комісій та інші.

Зазначено, що повідомлення надходили до правоохоронців від громадян, кандидатів у народні депутати та працівників поліції.

Зокрема, у Кам’янка-Бузькому та Мостиському районах на опорних стовпах ЛЕП було виявлено розклеєну агітаційну продукцію з інформацією про кандидатів у народні депутати. За цими повідомленнями складено матеріали про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) КУпАП.

У поліції нагадують, що агітаційні матеріали дозволено розміщувати лише у місцях, визначених органами місцевого самоврядування та/або місцевими органами виконавчої влади. За розміщення агітації в невідповідних для цього місцях передбачено адміністративну відповідальність.

«Усіх, кому стало відомо про факти порушення виборчого законодавства під час позачергових виборів до Верховної Ради України, поліцейські просять звертатись із заявами у територіальні підрозділи поліції Львівщини або повідомляти про це на оперативну лінію 102», – закликають правоохоронці.

Leopolis.news