logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

У Варшаві кинули «коктейль Молотова» в помешкання будівельників з України

15-07-2019 20:262452

У Варшаві кинули «коктейль Молотова» в помешкання будівельників з України
Фото: today.ua

У ніч з п’ятниці на суботу до квартири українців, які будують другу гілку метро у Варшаві, невідомі кинули підпалену пляшку із бензином, окрім того, зловмисники написали у під’їзді образливі слова.

Про це повідомляє «Польське радіо», посилаючись на Центр моніторингу проявів расизму і ксенофобії.

За словами правозахисників, українці звернулися зі спеціальним листом, в якому написали, що відчувають загрозу.

Речниця поліції варшавської дільниці Воля Марта Суловська в коментарі агентству Укрінформ зазначила, що справою вульгарних написів на будинку та вкиданням пляшки із запалювальною сумішшю до помешкання через відчинене вікно займається поліція. За її словами, внаслідок цієї надзвичайної ситуації ніхто не постраждав.

Суловська повідомила, що до з'ясування обставин справи задіяно поліцейських з оперативного та кримінального відділів, які збирають усі докази, матеріали цієї справи передали до районної прокуратури. Речниця поліції додала, що наразі нікого не затримано.

У Посольстві України в Польщі засудили цей інцидент проти українців, які легально перебувають на території сусідньої держави.

«Однозначно засуджуємо ганебний і небезпечний вчинок проти громадян України, які легально працевлаштовані на будівництві метро у Варшаві і сумлінно роблять добру справу для мешканців столиці Польщі. Звертаємося до поліції та інших органів влади з проханням з’ясувати усі обставини злочину, знайти і притягти винних до відповідальності, а також запобігати подібним інцидентам у майбутньому», – йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook Посольства України в Польщі.

Зазначено, що справа перебуває на контролі консульського відділу Посольства України у Варшаві.

Leopolis.news