logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Війна на Сході: ворог гатив із заборонених мінометів, утрат немає

17-07-2019 08:061564

Війна на Сході: ворог гатив із заборонених мінометів, утрат немає
Фото: ukrinform.ua

16 липня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню, тричі застосувавши заборонену Мінськими угодами зброю – міномети калібру 120 та 82 мм.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Також противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 6 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил:

  • поблизу Опитного – з мінометів калібру 120 та 82 мм;
  • поряд Новотроїцького – з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї;
  • неподалік Верхньоторецького – зі станкового протитанкового гранатомета, протитанкового ракетного комплексу та великокаліберного кулемета;
  • околиці Красногорівки – з великокаліберного кулемета та стрілецької зброї;
  • в районі населеного пункту Лебединське – з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї;
  • поблизу Миколаївки – з гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників були обстріляні 2 рази: поблизу Кримського – з міномета калібру 82 мм, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї; поряд Новолуганського – з міномета калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї.

«У результаті ворожих обстрілів втрат з нашої сторони не зафіксовано. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки 16 липня втрат окупантів не зафіксовано», – зазначено у зведенні.

Від початку цієї доби ворог тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: поряд Миколаївки – з гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета; поблизу Широкиного – зі стрілецької зброї; неподалік Мар’їнки – зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета.

«Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню», – наголошують у штабі ООС.

Leopolis.news