logo
05/03
30/11
07/02
27/01
10/01
29/12
22/12
21/12
09/12
01/11
07/10
15/09
10/09
2 ...

Депутат від Львова роздобув ще 11,4 млн грн на ремонт шкільних стадіонів

18-07-2019 08:532893

Депутат від Львова роздобув ще 11,4 млн грн на ремонт шкільних стадіонів
Фото: rudenko.kiev.ua

5 липня ц.р. Кабінет міністрів своїм розпорядженням виділив 11,4 млн грн. субвенції на ремонт спортивних майданчиків чотирьох шкіл Львова. Йдеться, зокрема, про виділення по 3 млн грн. на капітальний ремонт стадіонів СЗШ №43 (що на вул. Масарика,9) та СЗШ №54 (вул. Хвильового,16), 4 млн грн. на капітальний ремонт стадіону СЗШ №23 (Варшавська, 126) та ще 1,4 млн грн. на капремонт спортивного майданчика ЛФМЛ, що на вул. Караджича, 29.

Аби ці субвенційні кошти, як і у попередні роки, потрапили у розпорядження конкретних шкіл Львова, вкотре подбав народний депутат Верховної Ради від виборчого округу №118, що охоплює частини Личаківського та Шевченківського районів, а також південно-східні околиці Львова, тобто Пустомитівський район області, Богдан Дубневич.

Він балотується тут ще із 2012 року, тож мав можливість досконало вивчити основні потреби та проблеми округу, перш ніж здобув у ньому перемогу в буремному 2014-му. Власне, тому тоді й побудував свою агітаційну кампанію інакше, ніж решта кандидатів: укладаючи виборчі зобов’язання із територіальними громадами сіл Пустомитівщини та позиціонуючи цей документ як додаток до програми кандидата у депутати ВРУ.

Зокрема, обіцяв у разі обрання його депутатом знайти кошти на облаштування дитячих майданчиків, ремонт народного дому, перекриття церкви, оновлення каналізації, сприяння місцевим футбольним клубам… Відтак упродовж своєї каденції регулярно вівідував округ та проводив зустрічі із виборцями та представниками місцевих органів влади. Стараннями Б. Дубневича округ щедро «засіяний» грошима як із державного бюджету, так і з обласного. Як і його молодший брат-нардеп Ярослав, він вміє це робити і має для цього вагомі важелі – як у Києві, так і в обласній раді. Субвенції, кошти від ДФРР, обласного конкурсу міні проектів та, врешті, десятки мільйонів на ремонт доріг з обласного бюджету левиною долею виділяються саме на округи братів Дубневичів.

400 кілометрів нових доріг, відновлені мости, новозбудовані ФАПи… А як благодійники – жертвують й власні коштів на ремонт шкіл та дитячих садочків у межах своїх виборчих округів, допомагають церкві та армії, беруть на себе фінансування численних прощ та урочистостей. Він та його брат Ярослав – відомі волонтери, які допомагають фронту з самого початку війни: надають матеріальну підтримку учасникам АТО, співпрацюють з волонтерськими організаціями та особисто надають допомогу військовослужбовцям в зоні бойових дій. За даними волонтерського фонду «Повернись живим!», брати Дубневичі у рамках акції #Є Десятина зробили рекордну пожертву для потреб армії, придбавши у 72-гу бригаду п’ять повнопривідних позашляховиків.

А станом на тепер на фронт їх відправлено вже десяток. Скажімо, лише у 2017-му допомога ЗСУ становила 935 тис. грн. У нинішній непростій кампанії п. Богданові, аби довести, що недарма володіє мандатом на округ, доведеться перемогти ще 10 конкурентів-кандидатів. Зокрема, Артема Федецького відомого футболіста, колишнього гравця збірної України, який, з його власних слів, не планував йти в депутати, але змінив думку після одного дзвінка Президента Зеленського. Чи Любомира Мельничука, керівника львівського міського осередку «Свободи», що завзято захищав однопартійку Батюк, яка минулого року «привітала» у Facebook з днем народження… Гітлера! І Галину Васильченко – членкиню Української Галицької партії, яка раптом, за домовленістю між партіями, стала висуванкою наразі «сирої» партії Вакарчука «Голос». Поміж усіх політичних конкурентів солідніше виглядає Тарас Кльофа – кандидат від «Самопомочі» – лікар, учасник бойових дій. Проте, за даними останніх соцопитувань, Тарас Кльофа відстає від лідера на 15-20 процентів. Далі щільно вишукувались інші учасники перегонів. Зокрема, Галина Васильченко і Артем Федецький.

 

При цьому ця черговість не є обов’язковою. Бо за іншими опитування, Артем Федецький вже випередив Галину Васильченко. Але що реально зможуть протиставити багатолітньому управлінському досвіду Б. Дубневича 35-річна менеджерка ПП чи знаний футболіст, що змалку удосконалював свої таланти і навички хоча й на полі, та все ж спортивному, а не політичному чи економічному – важко сказати, мабуть, навіть карпатським мольфарам. Політичний бренд? Що ж найближчим часом ми побачимо, що візьме гору – політична романтика чи здоровий глузд.

 

А про те, як виглядає праця народного депутата і водночас кандидата від 118-го округу очима його родини, розповіла днями на своїй сторінці у Фейсбуці дружина Богдана Дубневича Тетяна: «Прокидається вдосвіта, з 5 до 6 год. у нього ранок, а починаючи з 7 – активний робочий процес. Ніколи не гає ні хвилини і абсолютно не жаліє себе. Він дуже вимогливий до себе та інших, тому якщо щось задумав, то це точно доведе до кінця. «Звернути гори» йому допомагає неймовірна наполегливість і стратегічне мислення. І люди, які спільно з ним працюють, знають, що та чи інша справа точно отримає успіх, – чи це школа, яку 30 років не могли добудувати, чи це басейн, який стане одним з найсучасніших на Галичині! … Мені часом прикро, коли люди не розуміють, що кожна гривня, направлена на розвиток округу – це саме завдяки його оббиванню порогів у київських кабінетах Міністерств і різних комісій. Чи повинен це робити депутат? Очевидно, той, кому байдуже на своїх виборців і населені пункти, НЕ ПОВИНЕН. Але Богдан, як ніхто інший, любить села Пустомитівщини, знає чи не кожного мешканця особисто, простий з людьми, дбає про освіту, медицину, культуру, дороги і т.д. Тому він робить ВСЕ МОЖЛИВЕ, щоб навіть найменші громади отримали покращення. Майже весь свій вільний час проводить на окрузі, не на відпочинку і навіть не вдома, а саме на окрузі. Коли деякі інші депутати з’являлися перед людьми рівно перед самими виборами і пропадали. Але Богдан живе цією роботою і наступні п’ять років точно не працюватиме менше!... Саме тому йому потрібно дати шанс довести до ладу усі задумані справи і плани, щоб 118 округ ще більше піднявся і розвинувся!»

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news