logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Міносвіти та Visa підписали меморандум про співпрацю

08-08-2019 14:12634

Міносвіти та Visa підписали меморандум про співпрацю
Фото: МОН

Компанія Visa приєдналася до партнерів МОН, які допомагають підвищувати фінансову грамотність та розвивати підприємливість в українських закладах освіти. Відповідний меморандум було підписано між МОН та Visa.

Про це повідомляє офіційний сайт Міносвіти.

Зокрема, сторони планують спільно готувати, вдосконалювати та впроваджувати  освітні програми для учнів і вчителів у школах, для педпрацівників та студентів у педагогічних вишах. Також передбачається проведення заходів для студентів та викладачів, підготовка матеріалів для закладів освіти тощо.

«Важливо, що наша співпраця передбачає розвиток компетенцій не лише в учнівської молоді, а й у вчителів – зокрема й тих, які працюють у межах Нової української школи. Це допоможе в подальшому сформувати наскрізні компетенції учнів щодо підприємливості та фінансової грамотності. Ресурс, який дає наша співпраця з Visa, повністю спрямований на отримання позитивного соціального ефекту», – наголосив заступник Міністра освіти і науки Вадим Карандій.

Першим спільним процесом стане участь Visa у розробці онлайнкомпоненту курсу для вчителів про компетентнісний підхід в освіті. Курс розробляється для керівників шкіл та педагогів Нової української школи – як вчителів початкових класів, так і вчителів-предметників.

В основу курсу, розробленого за фінансової та організаційної підтримки Європейського фонду освіти, покладено три європейські рамки компетентностей:

·                         Європейську рамку компетентності підприємливості (EntreComp),

·                         Європейську рамку цифрової компетентності громадян 2.1 (DigComp 2.1),

·                         Рамку компетентностей для демократичної культури Ради Європи (RF CDC).

«Ми високо цінуємо можливість підтримати зусилля МОН, спрямовані на подальше сприяння розвитку підприємливості та фінансової грамотності в Україні. Цей Меморандум про взаєморозуміння відображає наше спільне бачення дій, які слід вжити для забезпечення зростання фінансової грамотності та фінансової інклюзії громадян України», – зазначила Віра Платонова, старший віце-президент і директор регіонального розвитку підрозділу компанії Visa в країнах СНД та Південно-Східної Європи.

Довідково: За результатами досліджень, проведених Visa , українці оцінюють власну фінансову грамотність на рівні 3,13 балів за 5-ти бальною шкалою. При цьому 86% опитаних мають бажання отримувати додаткову інформацію для підвищення своєї фінансової грамотності, особливо щодо вибору вигідних і надійних способів заощаджень, схеми розрахунку податків та соціальних виплат.

Згідно з останніми даними Світового банку , 37% українців знаходяться поза межами фінансової системи, тобто не мають жодного банківського рахунку. Частка людей, які активно користуються інтернет- та мобільним банкінгом, в Україні у 7-8 разів нижча, ніж у Польщі та США.

Leopolis.news