logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Литовська компанія буде технічним консультантом з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові

12-08-2019 12:43957

Литовська компанія буде технічним консультантом з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові
Фото: uatv.ua (ілюстративне)

ЄБРР завершив конкурс на визначення технічного консультанта із будівництва майбутнього сміттєпереробного заводу у Львові – у тендері перемогла литовська компанія «Гідротера».

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

«Литовська компанія «Гідротера» проводитиме технічний нагляд за будівництвом заводу. Зокрема, йдеться про нагляд за дотриманням всіх норм ЄС, супровід тендерів, участь у технічних радах та звітування перед ЄБРР. Ця ж компанія братиме невід’ємну участь у нагляді за рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища», – розповів директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Компанія-консультант має відкрити у Львові офіс, у якому, зокрема, працюватимуть іноземні фахівці разом із українськими колегами.

Загалом за право проводити нагляд за будівництвом сміттєпереробного заводу у Львові змагалося ще чотири компанії з Франції, Прибалтики та Греції. Усі вони, як і компанія-переможець, мають досвід консультування будівництва аналогічних проектів у ЄС.

Як нагадують у міськраді, через 2 роки у Львові збудують перший в Україні сучасний сміттєпереробний комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, рекультивують старий полігон та впровадять нову систему поводження з відходами.

Leopolis.news