logo
24/12
23/12
22/12
21/12
20/12
19/12
18/12
... 15
17 ...

У Львові у рамках фестивалю «Віртуози» дадуть концерт сестри Пасічник

17-05-2019 16:501770

У Львові у рамках фестивалю «Віртуози» дадуть концерт сестри Пасічник
Фото: організаторів

Урамках 38 Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози» 19 травня о 17.00 глядачам даруватимуть неймовірну музику Мендельсона сестри Пасічник.

Про це повідомляють організатори.

Ольга Пасічник – володарка чарівного сопрано. Вона так влучно і тонко передає голосом всю багатогранність і глибину своїх оперних партій, яких в репертуарі співачки понад чотири десятка! Ця неймовірна артистка стала окрасою найвідоміших оперних театрів світу, серед яких: Theatre des Champs Elysees, Opera Garnier, Opera Bastille (Париж), Théâtre Royal de la Monnaie (Брюссель), Teatro Real (Мадрид), Bayerische Staatsoper (Мюнхен), Komische Oper Berlin, Theater an der Wien (Відень), Grand Théâtre de Geneve (Женева), Національні опери в Гельсінкі і Варшаві та багато інших. 

Ольга є лауреаткою багатьох престижних конкурсів, двічі була номінована Міжнародним журналом “Opernwelt” на Приз «За кращу роль сезону», а у 2012 році визнана найкращою співачкою в Польщі. Свій безцінний досвід прекрасна українка із світовим ім’ям передає учням – викладає в Музичному університеті ім. Ф. Шопена (Варшава), активно співпрацює з Оперною академією при Польській національній опері, проводить численні майстер-курси та майстер-класи міжнародного рівня, є педагогом польського Національного центру культури. «Вона досконало володіє інструментом. Питання техніки, звукової палітри і інтерпретації для неї ніби не існують. 

Все звучить дуже органічно і переконливо» - ці слова про піаністку Наталю Пасічник сказав один з найбільш легендарних диригентів ХХ століття Євгеній Свєтланов. Лауреатка міжнародних конкурсів, Наталя є не лише грандіозною піаністкою - ця тендітна жінка провадить колосальну роботу з розвитку культури і мистецтва. Засновниця і директор Українського Інституту у Швеції, засновниця і артистичний директор музичного фестивалю у Швеції «Переосмислюючи Європу». У 2017 році мисткиня була нагороджена престижною премією культури міста Стокгольм за її внесок у культурне життя міста. Як і сестра, Наталя Пасічник є прекрасним педагогом - викладала в Королівській Академії Музики та Біркаґорден Вищій Школі у Стокгольмі. 

І за кілька днів зіркові сестри виступатимуть у стінах Львівської національної філармонії з програмою, що підкорить серця шанувальників високого мистецтва. Звучатимуть перлини європейського романтизму – твори Фелікса Мендельсона Бартольді: Увертюра «Казка про прекрасну Мелузіну» «Infelice», концертна арія для сопрано з оркестром, тв. 94 Симфонія для струнного оркестру № 10 сі мінор Концерт для фортепіано з оркестром ля мінор І на завершення – справжній подарунок! Вперше в Україні прозвучать Варіації на шведську тему легендарного Мирослава Скорика.

Leopolis.news