logo
01/02
31/01
30/01
... 18
20 ...

ВРУ відтермінувала запровадження штрафів для власників авто на єврономерах

16-05-2019 20:001505

ВРУ відтермінувала запровадження штрафів для власників авто на єврономерах

Верховна Рада прийняла рішення відтермінувати на три місяці запровадження штрафів для власників авто на єврономерах.

За законопроект №8371 про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги» з правками, які озвучила голова податкового комітету ВРУ Ніна Южаніна, проголосували 236 депутатів, повідомляє Укрінформ.

Зазначимо, що у середу, 15 травня, близько 200 осіб, серед яких - власники автомобілів на єврономерах, зібралися на мітинг під будівлею Верховної Ради із закликом до депутатів продовжити принаймні на півроку період пільгового розмитнення автомобілів з єврореєстрацією.

 

8 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила закони, що встановлюють пільговий термін (тимчасовий) розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність громадян за використання автомобілів на єврономерах. Законами, зокрема, передбачено, що вартість розмитнення авто, які завозяться для особистого використання, визначається залежно від базової ставки і двох коефіцієнтів - об'єму двигуна і віку авто. Також передбачено 50% знижка на розмитнення у перші три місяці після набуття чинності закону.

 

Однак власники автомобілів на єврономерах висловили незадоволення тим, що влада не взяла до уваги їхні правки, і розпочали всеукраїнську акцію з перекриттям доріг. Вони вимагали встановити єдине мито в розмірі 500 євро для всіх автомобілів, незалежно від об’єму двигуна та року випуску.

 

 

Leopilis.news