logo
25/03
24/03
23/03
22/03
21/03
20/03
3 ...

Суд відкрив провадження щодо заборони виїзду з України Порошенка, Парубія та Гройсмана

17-05-2019 12:291778

Суд відкрив провадження щодо заборони виїзду з України Порошенка, Парубія та Гройсмана
Фото: УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони після проведення парламентських та президентських виборів виїзду з України топ-чиновників, серед яких – Петро Порошенко, Володимир Гройсман, Андрій Парубій.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Суд розглядатиме справу  у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Національної поліції України щодо не проведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки та не протидії організованій злочинності особами, які обіймають політичні посади і які, на думку позивача, могли  вчиняти корупційні злочини. Також позивач просить визнати протиправною і бездіяльність СБУ щодо не проведення всіх заходів задля забезпечення захисту національної безпеки від організованої злочинності цими особами.  

Серед третіх осіб, окрім Президента України Петра Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана зазначено понад 50 народних депутатів президентської фракції, більше ніж 40 членів Уряду, голова правління НАК «Нафтогаз України», а також судді Верховного Суду і члени ВККСУ. Загалом 180 третіх осіб.

Як відомо, раніше суд відкрив провадження у справі за позовом Олександра Дубінського, який також просить суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів.

Leopolis.news