logo
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
3 ...

Гроші на виплату заборгованої зарплати гірникам «зависли» в банку – Волинець

14-06-2019 08:191774

Гроші на виплату заборгованої зарплати гірникам «зависли» в банку – Волинець
Фото: slovovolyni.com

50 мільйонів гривень, призначені на погашення боргів із зарплати шахтарям Львівщини, заблоковано в банку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«В АБ «Укргазбанк» «зависло» 51 млн грн чесно зароблених гірниками ДП «Львіввугілля» за відвантажене ПАТ «Центренерго» вугілля. Кошти не надійшли шахтарям через нерозпорядливість фінансової служби Міненерговугілля й особисто міністра Ігоря Насалика. І це при тому, що гірники половини копалень держпідприємства уже тиждень страйкують, а з понеділка усі шість шахт не добувають вугілля через заборгованість із зарплати, яка перевищує 400 млн грн», – написав Волинець.

За його словами, тим часом в. о. голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, надіслав офіційного листа до міністра Ігоря Насалика, у якому засвідчив йому свою повагу повідомив про підтримку кандидатури Сергія Троцька на посаду генерального директора ДП «Львівугілля».

 «До речі, згідно з наказом міністра енергетики та вугільної промисловості від 28 травня 2019 р., Сергія Троцька призначено головою ліквідаційної комісії ДП «Львіввугілля». Пан Троцько є ставлеником «смотрящого» Андрія Венгрина», – повідомив голова профспілки гірників.

Він вважає, що «після такої позиції ЛОДА нічого іншого не залишається, як констатувати безвідповідальну позицію як пана міністра, так і пана Замлинського».

Нагадаємо, на Львівщині шахтарі оголосили безстрокову акцію протестуЛьвівська ОДА звернулась до РНБО для комплексного вирішення проблем вугільної галузі.

Як повідомляли, 10 червня шахтарі перекрили дорогу на Львівщині через заборгованість із зарплати.

12 червня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з гірниками ДП «Львіввугілля», керівництвом Львівської області та міста Червоноград, обговоривши питання заборгованості з виплати зарплати шахтарям.

Leopolis.news