logo
22/03
21/03
20/03
19/03
3 ...

Львівський апеляційний суд переглянув вирок грабіжнику з Донеччини

11-07-2019 18:001829

Львівський апеляційний суд переглянув вирок грабіжнику з Донеччини

Прокуратура Львівської області оскаржила вирок щодо грабіжника, якого безпідставно звільнили від відбування покарання.

 

Про це повідомила 11 липня прокуратура Львівської області.

Повідомляється, що Львівський апеляційний суд погодився із апеляційною скаргою прокуратури області щодо незаконності вироку районного суду, який безпідставно звільнив грабіжника від відбування призначеного покарання.

«Чоловік вчинив злочин у Дрогобичі ще у вересні 2015 році. 28-річний житель Донеччини вирвав із рук потерпілої сумку, у якій були гроші та особисте майно на суму понад одну тисячу гривень». Дрогобицький міськрайонний суд засудив злодія за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений повторно) до чотирьох років двох місяців позбавлення волі, однак, на підставі статті Кримінального кодексу України звільнив від відбування покарання встановивши іспитовий термін три роки», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Зазначається, що перевіряючи законність цього вироку, апеляційний суд врахував тяжкість вчиненого злочину, наявність незнятих і непогашених судимостей за раніше скоєні грабежі та інші умисні правопорушення та ухвалив новий вирок – п’ять років позбавлення волі.

«У 2018 році кримінальне провадження вже розглядалось Львівським апеляційним судом, але було залишено без змін. Проте, завдяки принциповій позиції прокуратури, вказане рішення скасовано касаційним судом, який і призначив новий розгляд. Таким чином, грабіжник відбуватиме справедливе покарання у в’язниці», – повідомили також у прокуратурі.

Leopolis.news