logo
16/02
15/02
14/02
12/02
06/02
04/02
01/02
29/01
23/01
16/01
11/01
10/01
08/01
3 ...

Романова: «Хаос на туристичному ринку – це хаос у державному управлінні галуззю»

05-05-2019 12:173454

Романова: «Хаос на туристичному ринку – це хаос у державному управлінні галуззю»

Фото: Самопоміч

Депутат «Самопомочі» Анна Романова звернулася до колег у парламенті з вимогою ухвалити закон про туризм, головним автором якого вона є.

Документ вже рік лежить у Верховній Раді і не виноситься на голосування, хоча проблеми і цього туристичного сезону вже почалися, повідомляє прес-служба Самопомочі.

Анна Романова наголосила, що цей законопроект «Про туризм» захищає права кожного туриста, кожного споживача туристичних послуг і запроваджує прозорі механізми і правила для усієї туристичної сфери країни.

«Я впевнена, що хаос на туристичному ринку – це хаос та безвідповідальність у державній сфері, яка має забезпечувати якісний безпечний сервіс та сталий туристичний розвиток. А хаос на ринку турпослуг повторюється з року в рік. Лише минулого року заручниками неблагонадійних ділків на туристичному ринку стали тисячі українців, деякі з них взагалі не відпочили, бо шахраї забрали гроші і зникли. Контролювати туроператорів має, зокрема, Міністерство економічного розвитку і торгівлі та департамент туризму, бо саме вони видають ліцензії туроператорам і мали би перевіряти їх діяльність. Але державним органам байдуже», – наголосила Анна Романова.

«На численні мої депутатські запити до першого віце-прем’єра з економіки Степана Кубіва він просто надсилає відписки, з яких випливає, що дана ситуація закономірна і зумовлена повним гальмуванням розвитку туристичної галузі і свідомим потуранням неблагонадійним, недобросовісним туроператорам», – додала вона.

На останній запит Анни Романової Степан Кубів відповів, що в них як в органу, який видає ліцензії, немає інформації щодо того, хто з туроператорів не надав фінансову звітність за минулі роки.

«Тобто Міністерство економічного розвитку замість того, щоб інформувати споживачів, які з майже 3000 туроператорів благонадійні, яким можна довіряти, які подали фінансову звітність, на яких не було жодного нарікання за всі ці роки,  – навпаки самоусуваються і своєю бездіяльністю допомагають недобросовісним туроператорам».

Тож або парламент ухвалить Закон «Про туризм», або Україна знову ганьбитиметься у світі як держава, яка не може захистити своїх туристів, а кожен третій наш турист – дитина, яку банально позбавляють права на відпочинок.

Leopolis.news