logo
12/04
11/04
10/04
09/04
08/04
3 ...

Поляки усе частіше їздять до Львова лікувати зуби

09-08-2019 19:22873

Поляки усе частіше їздять до Львова лікувати зуби
Фото: Ілюстративне

У Польщі ортодонтичні брекети коштують приблизно 4000 злотих. Ще по 150 злотих доведеться заплатити за кожне наступне контрольне відвідування. Тим часом у Львові за них потрібно заплатити 2700 злотих, а усі подальші візити до стоматолога будуть безкоштовними.

Про це пише польське видання Rzeczpospolita.

«В Польщі доведеться заплатити в сумі навіть 2,5 тисячі доларів, а в Україні – заледве третину від цієї суми. Щоправда, потрібно врахувати ще витрати на поїздку, проживання і харчування. Але це все одно окупається», – цитує видання поляка, який їздив лікувати зуби в Україну.

«Медичний туризм, про який говорять багато років і в контексті Польщі як популярного напрямку, — це не масове явище. Як на мене, він має самі мінуси. Я порівняв би це з «російською рулеткою»», – каже польський стоматолог Томаш Марія Керч.

Він наголошує, ціна поїздки, яка включає переліт, проживання, а також вартість лікування, повинні бути дешевшими, ніж у країні, з якої прибув пацієнт. Крім того, лікування в іншій країні ускладнює процес контролю й оскарження в разі виникнення проблем.

Стоматолог зауважує, що в кожній країні світу існують медичні практики, які пропонують різний рівень обслуговування. Але інколи ці стандарти дуже різні. Тому не варто порівнювати пропозиції клінік, опираючись виключно на питання ціни.

«Судячи з прайс-листів українських клінік, які хочуть залучати іноземних пацієнтів, вони орієнтуються на гостей із Західної Європи, а не з таких країн, як Польща. Однак не виключено, що також будуть польські пацієнти, які поєднають відвідування Львова чи Києва з лікуванням у своїх кабінетах, - зазначає лікар», - сказав польський стоматолог.

Як зазначає видання, стоматологічні послуги дорожчають у Польщі, хоча стрибок цін поволі скорочується. В травні вони зросли на 0,17%. А за весь 2018-й рік – на 3,64%, на що вказують дані Євростату.

Leopolis.news