logo
26/03
25/03
3 ...

«Львівський бронетанковий завод» почав серійну модернізацію танків Т-64 (ФОТО, ВІДЕО)

12-08-2019 14:11644

«Львівський бронетанковий завод» почав серійну модернізацію танків Т-64 (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: Укроборонпром

ДП «Львівський бронетанковий завод» налагодило серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року. Вони обладнанні тепловізорами, цифровими радіостанціями, засобами супутникової навігації та новим динамічним захистом.

 

Про це повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром», до складу якого входить «Львівський бронетанковий завод».

Як йдеться у повідомленні, під час модернізації у бойову машину встановлюється новий прицільний комплекс навідника з тепловізором, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов.

Водночас інші члени екіпажу отримають нові прилади нічного бачення з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління

«Ці прилади мають високу стійкість до світлових завад, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад у інфрачервоному діапазоні», – йдеться у повідомленні.

«Окрім того, вони встановлюються на штатні кріплення та підключаються до електричної мережі танку без її зміни, що дозволяє значно зменшити час та витрати для інтеграції приладів у системи бойової машини», – зазначається у повідомленні.

Також Т-64 зразка 2017 року отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро».

«Ще однією особливістю Т-64 зразка 2017 року є система супутникової навігації від Держпідприємства «Орізон-Навігація», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Цей навігаційний комплекс працює у автоматизованій цифровій системі, що дозволяє у режимі «онлайн» обмінюватись надійно зашифрованими даними», - сказано у повідомленні. 

За інформацією концерну,  данні про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачів всіх рівнів, від командира взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Танки також оснащуються новими цифровими радіостанціями «Либідь К-2РБ», які забезпечують надійний захищений від перешкод та перехоплення звязок на дистанції до 70 кілометрів.

Зазначається, що раніше модернізацію танків Т-64 до цього рівня проводив лише «Харківський бронетанковий завод» «Укроборонпрому», який вже направив до українського війська понад півтори сотні Т-64 зразка 2017 року. 

А завдяки потужностям «Львівського бронетанкового заводу» процес переозброєння українського війська модернізованими машинами відбуватиметься значно швидше.

Також наголошується, що потужності цих двох танкових підприємств дозволяють, за наявності стабільного замовлення та фінансування з боку замовника, провести модернізацію всіх Т-64 у найближчій перспективі.  

Leopolis.news