«Слуга народу» хоче ліквідувати Комітет з питань культури і духовності – Княжицький

http://leopolis.news/one.php?showPage=2

13/08/2019

Про це у себе на «Facebook» повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький.

«Нова парламентська більшість, партія «Слуга народу» запропонувала своє бачення кількості і функцій комітетів Верховної Ради. Є речі, з якими я категорично не погоджуюся. Зокрема з фактичною ліквідацією Комітету з питань культури і духовності. Я очікував схожих підходів, але сподівався, що, якщо на таке не наважився Янукович, Зеленський теж зупиниться. Марно. Функції комітету пропонується передати новоствореному Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. І разом з мовною політикою, законодавством у сфері культури, комітет, як вказано у пропозиціях займатиметься зовнішнім туризмом, курортами, сімейно-шлюбними відносинами, демографічною політикою, спортом великих досягнень, використанням коштів, отриманих від лотерей та бетінгу на розвиток спорту і багато чим іншим», – написав він.

«Це важливі напрямки. Але очевидно, що поєднання таких сфер, як культура, релігія, духовна спадщина з медіаринком, туризмом, спортом свідчать про нерозуміння функцій Парламенту і тих напрацювань, які вдалося реалізувати за останні 5 років. Діяльність комітетів не можна розглядати безвідносно до реалій. В Україні, яка змагається за місце в ЄС,  обороняється у війні з Росією, змінює постколоніальне суспільство культура і духовна спадщина – основні сфери державної політики, роль яких постійно намагаються применшити вороги України», – зазначив Княжицький.

Leopolis.news