logo
26/03
25/03
24/03
23/03
3 ...

У Зеленського кажуть, що подорожчання електроенергії вимагає втручання правоохоронців

14-08-2019 17:131266

У Зеленського кажуть, що подорожчання електроенергії вимагає втручання правоохоронців

Представник Президента в Кабміні Андрій Герус заявив, що підвищення тарифів на електроенергію вимагає втручання правоохоронних та антимонопольних органів.

Про це журналіст заявив після засідання уряду, передає УНН.

«Щодо ринку електроенергетики… Очевидно, що у нас відбувається суттєве зростання цін електроенергії, ця проблема стосується всіх. Хто на цьому заробив? Уся генерація, адже дорожче стали продавати й теплова генерація, й інші компанії. Звичайно, для населення нібито нічого не змінилося на перший погляд, але ж ми розуміємо, що населення споживає лише 25% електроенергії, 75% споживають непобутові споживачі. Відповідно, відбудеться просто здорожчання товарів та послуг, за все заплатить населення», – сказав Герус.

За його словами, тут повинна бути реакція відповідних органів.

«Повинна бути реакція правоохоронних, антимонопольних органів. Адже це абсурдна ситуація, коли вся економіка опиниться у дуже складних умовах, щоб хтось міг заробити», – зазначив Герус.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України планує внести зміни до постанови про спеціальні зобов’язання на ринку електроенергії для зниження цін електрики для промислових споживачів.

Leopolis.news