У Львові взяли під варту солдата-дезертира

http://leopolis.news/one.php?showPage=2

14/08/2019

Про це повідомила пресслужба військової прокуратури Західного регіону України.

Личаківський районний суд м. Львова обрав військовослужбовцю Збройних сил України, який перебував у розшуку з 11 липня, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб. Як альтернативу суд визначив можливість внесення застави – 38 тис. грн.

«Правоохоронцями встановлено, що з лютого по березень 2019 року під час проведення шикування особового складу військової частини неодноразово фіксувалась відсутність вказаного солдата, внаслідок чого він вчинив злочин, передбачений ч. 4 ст. 407 КК України», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначили в прокуратурі, 25 березня «з метою ухилитись від військової служби назавжди, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, через власну недисциплінованість, військовослужбовець самовільно залишив військову частину та проводив час на власний розсуд до моменту затримання працівниками Вінницького райвідділу поліції на підставі ухвали слідчого судді».

Бійцю повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 407 та ч. 3 ст. 408 КК України. Слідчі дії тривають.

Leopolis.news