logo
12/01
07/01
05/01
04/01
01/01
28/12
26/12
25/12
24/12
23/12
22/12
3 ...

Патріарший економ саботує розпорядження глави УГКЦ Святослава – Churcher

22-08-2019 17:571503

Патріарший економ саботує розпорядження глави УГКЦ Святослава – Churcher
Фото: lviv.vgorode.ua

Серед керівництва Української греко-католицької церкви назрів серйозний конфлікт. Між собою конфліктують адміністратор Патріаршої курії Андрій Максимович, головний юрисконсульт Устим Хаварівський та патріарший економ Любомир Яворський.

Відповідну інсайдерську інформацію опублікували на Telegram-каналі Churcher.

«За нашою інформацією, УГКЦ планує випустити орден Митрополита Андрея Шептицького, а в листопаді здійснити перше нагородження. Цим питанням, за дорученням Архієпископа Святослава, займаються Максимович та Хаварівський. Оскільки часу залишається мало (у вересні орден треба представити на Синоді Єпископів у Римі), Блаженнійший Святослав повідомив членів Постійного Синоду про те, що працівників, які їм займаються, треба всіляко підтримувати. Це й зрозуміло – створення такого ордена вшанує пам'ять справжнього Героя української нації, та зміцнюватиме й без того тверді позиції греко-католиків на Заході України», – пишуть автори Telegram-каналу.

«Ось тільки є проблема. Або вимагання всілякої підтримки не довели до відома економа Яворського, або він не вважає питання випуску ордена важливим. На його думку, жодне розпорядження Верховного Архієпископа Святослава не може впливати на процес виділення коштів та погодження будь-якого відрядження (з приводу виготовлення ордена Максимович разом із Хаварівським регулярно відвідують Київ). Навіть ураховуючи, що кошти надав особисто Святослав, патріарший економ вимагав від робочої групи документи, які досконально обґрунтовують та описують усі витрати. Вимога, в принципі, зрозуміла, якщо б не гостра потреба зробити орден якомога швидше – це якраз та ситуація, коли формальності мають відійти на другий план, оскільки вони можуть зірвати виконання важливої місії», – пише Churcher.

Підсумовуючи цю ситуацію, автори Telegram-каналу називають її «прикладом бюрократизму, який межує із саботажем» і висловлюють сподівання, що «робоча група все ж таки отримуватиме гроші та встигне закінчити цю, дійсно, важливу справу» – випуск ордена Митрополита Андрея Шептицького.

Leopolis.news