logo
21/03
20/03
19/03
18/03
16/03
3 ...

Сільські медичні амбулаторії Самбірщини забезпечені новими автомобілями Renault Duster

01-09-2019 11:211139

Сільські медичні амбулаторії Самбірщини забезпечені новими автомобілями Renault Duster
Фото: Миколи Сенейка

Вчора сільські лікарські амбулаторії загальної практики сімейної медицини Самбірського району отримали дев’ять нових службових автомобілів Renault Duster. Цей спеціалізований транспорт дозволить охоронцям здоров’я первинної ланки надавати мешканцям якісніші послуги, оперативно доїхати до найвіддаленіших населених пунктів.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Автомобілі освятили і після благословення ключі від них новим власникам – головним лікарям амбулаторій та головам ОТГ урочисто вручив народний депутат України Ярослав Дубневич. За його словами, ще в лютому він переконував Міністерство регіонального розвитку України про необхідність забезпечення первинних закладів  медицини  округу відповідним службовим транспортом. І сьогодні це стало реальністю.

Нагадаємо, що 9 лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини Самбірщини отримали нові автомобілі у рамках програми «Підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській медицині» і їх придбано за кошти відповідної субвенції.

«Але про те, щоб ця програма  запрацювала, – зазначив голова районної ради Віталій Кімак, – комусь неодмінно належало потурбуватись і проконтролювати. З цим справився наш обранець Ярослав Дубневич».

Важливо, що перед тим нові автомобілі отримали також три амбулаторії, які ще будуються. Однак про майбутнє їх забезпечення та наданню населенню медичних послуг на Самбірщині подбали завчасно. 

Загалом  Самбірський районний Центр з надання первинної медико-санітарної допомоги населенню, в структурі якого сільські лікарські амбулаторії, цього року отримав дванадцять автомобілів. Такого поступу не було давно.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news