Сьогодні у Львові стартує театральний фестиваль «Кіт Ґаватовича»

http://leopolis.news/one.php?showPage=2

06/09/2019

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Відкриття фестивалю відбудеться 6 вересня спільно з театром імені Лесі Українки. Цього дня відбудеться драматургічне читання п’єси «Монстри руйнують висотки» та виступ відомого гурту «Oy sound system».

«Серед хедлайнерів «Кота» – відомий Молодий театр із виставою про виклики, що ставить собі людина у суспільстві, на сцену вийдуть відомі акторки театру та кіно Ірма Вітовська-Ванца та Римма Зюбіна. Крім того, до України нарешті приїде світова зірка театру Такетеру Кудо – актор та послідовник театру Буто, батько-засновник жанру перформанс у світі, який презентуватиме пластичну виставу «Цукерковий вибух», – йдеться в повідомленні.

Серед колективів-учасників буде і львівський театр Леся Курбаса із виставою «Перехресні стежки», а також харківський театр абсурду «Воробушек», із виставою «Пил шарами». Також виступить колектив із Маріуполя із виставою «Прощавай, зброє!» та колектив із Сум із сучасною драматургією про віртуалізацію простору «Галюцинація». Impro group BAO готує виступ та тренінг.

У суботу, 7 вересня, заплановано сніданок із Яніною Соколовою на тему діяльного мистецтва. Лекційну частину представить львівський активіст Володимир Бєглов та театральний критик Максим Максимчук. Остання лекція буде транслюватись із Гамбургу на Львів та Харків та міститеме перформативні елементи.

Серед нічної програми також буде кінопоказ від мистецької формації WizArt. У Парку культури постійно діятиме читацький лаунж, створений спільно із Видавництвом Старого Лева.

Усі заходи, які відбуватимуться в Парку культури, є безкоштовними.

Leopolis.news