Сьогодні в Україні відзначають День військової розвідки

http://leopolis.news/one.php?showPage=2

07/09/2019

1-го червня 2007 року глава Міністерства оборони незалежної України підписав наказ, яким було встановлено офіційне професійне свято військових розвідників України. Згідно з документом, це свято щорічно відзначають 7 вересня.

Цю дату обрано не випадково, адже саме цього дня 1992 року вийшов Указ Президента України «Про Управління військової стратегічної розвідки Міністерства оборони України». Цей документ відкрив нову сторінку в історії оборонного відомства суверенної держави.

Сьогодні з нагоди професійного свята українських розвідників привітав командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

«Від дня свого створення ви довели, що робота українського військового розвідника – це глибокі знання, відмінна підготовка і безцінний досвід та здатність виконати поставлені завдання за будь яких умов, що розвідники – це авангард сучасних Збройних сил України», – зазначив командувач ОС.

Він підкреслив, що 5 років нашої збройної боротьби проти російського агресора, який веде проти України гібридну війну, показали, якою важливою та ефективною є українська військова розвідка.

«Ваша робота, зазвичай, є прихованою, а тому непомітною для суспільства. Але саме від дій розвідників залежить ефективність планування військових операцій, передислокація військ та, дуже часто, життя військовослужбовців та цивільного населення», – додав Кравченко.

Він висловив глибоку повагу і вдячність ветеранам військової розвідки за їх бойовий героїзм та неоціненний внесок у виховання новітнього покоління українських військових розвідників. «У цей день схиляю голову, вшановуючи пам'ять героїв-розвідників, які віддали своє життя у війні з російським агресором», – сказав командувач Об'єднаних сил.

Leopolis.news