У Росії Церкві дозволили виготовляти і продавати алкоголь

http://leopolis.news/one.php?showPage=2

08/09/2019

Про це повідомляє «ZN.UA».

«Мезыбь» може виробляти звичайне та ігристе вино. Однак ліцензія не поширюється на виготовлення лікерного вина, яке використовують для виробництва церковного кагору. Таку ж інформацію підтверджує і російська служба BBC.

Прес-секретар Патріарха Кирила заявив, що виробництво спиртних напоїв «поки закритий комерційний проект». При цьому, за його словами, про масове виробництво мова не йде.

«Мабуть, це буде досить ексклюзивне вино - як, скажімо, є у католиків папські вина, які складно купити», - розповів Олександр Волков.

Прес-секретар додав, що деякі єпархії на півдні Росії випускають своє вино, але потроху. За його словами, це і сухі, і кріплені червоні солодкі вина.

«Це виробництва «гаражного» сегмента - для себе, для Богослужіння. Деякі монастирі розміщують замовлення на виробництво вина, яке потім продають під маркою», - додав Волков.

Компанію «Мезыбь» зареєстрували в 2016 році в Геленджику. У її власності перебуває 70 гектарів сільськогосподарських земель. У тому ж районі розташований Синодальний духовно-адміністративний і культурний центр Російської Православної Церкви. У ЗМІ його називали «резиденцією Патріарха».

Leopolis.news