logo
28/03
27/03
3 ...

У Львові виділять гроші на відновлення низки аварійних об’єктів

11-09-2019 19:081531

У Львові виділять гроші на відновлення низки аварійних об’єктів
Фото: ukrinform.ua

Сьогодні, 11 вересня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій погодила низку рішень про виділення коштів з резервного фонду міського бюджету на невідкладні аварійно-відновлювальні роботи низки об’єктів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Зокрема, комісія погодила рішення про виділення коштів на відновлення аварійної підпірної стінки біля житлового будинку № 35 на вул. Генерала Тарнавського у Личаківському районі.

«Підпірна стінка біля житлового будинку № 35 на вул. Генерала Тарнавського є у китичному аварійному стані. Вона є в закритому дворі, і якщо буде подальше руйнування – а це 8-поверховий будинок, то вона може завалити цей будинок. Вартість виконання аварійно відновлювальних робіт становить 1 млн 774 тис. грн», — зазначив голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський.

Також комісія погодила рішення про виділення коштів на відновлення чотирьох аварійних підпірних стінок у Галицькому районі за такими адресами: вул. Ужгородська, 2а, вул. Франка, 113 -115, вул. Венеціанова, 13 та пл. Данила Галицького, 4.

«За результатами обстежень підпірних стінок в районі, у нас було виявлено кілька підпірних стінок, які перебувають в аварійному стані і загрожують мешканцям. Одна з таких підпірних стінок – на вул. Ужгородській, 2а. Розроблений кошторис – вартість аварійно-відновлювальних робіт становить 616 тис. грн. Огороджувальна підпірна стінка на вул. Франка, 113 -115 пролягає вздовж тротуару, а вище є школа для незрячих, де перебуває багато дітей. Відхилення по вертикалі становить до 15 градусів. На проведення аварійно-відновлювальних робіт необхідно 1 млн 457 тис. грн. Підпірна стінка на вул. Венеціанова, 13 досить висока, цегляна, частково відбулося її руйнування. Вартість аварійно-відновлювальних робіт становить 639,9 тис. грн. Підпірна стінка на Данила Галицького, 4 є між вулицею Насипною і вулицею Кривоноса. Вона також має відхилення по вертикалі близько 15 градусів. На відновлення необхідно 276 тис. грн.», – сказав голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

Також комісія погодила рішення про виділення коштів на відновлення конструкційних елементів житлового будинку на вул. Шевченка, 348.

«Це 9-типоверховий житловий будинок, і тут руйнуються конструкційні елементи будинку. На 9-му поверсі, на технічному рівні, є розшарування – відходить торцева стіна. Тому треба підсилити фундамент і стяжки верхніх поверхів. Просимо виділити на роботи 1 млн. 479 тис. грн», — зазначили у Шевченківській районній адміністрації.

Окрім того, комісія погодила виділення коштів на демонтаж металевої труби на житловому будинку на вул. Демнянській, 18а. Цю трубу не використовують, і вона покрилася корозією.

Leopolis.news