logo
22/03
21/03
20/03
19/03
3 ...

У Львові судитимуть колишнього нарколога, який на пенсії збував пігулки наркозалежним

12-09-2019 14:01708

У Львові судитимуть колишнього нарколога, який на пенсії збував пігулки наркозалежним
Фото: aif.ua

До суду скеровано обвинувальний акт проти колишнього нарколога, який розробив схему торгівлі сильнодіючими лікарськими засобами.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області.

«Слідчими Сихівського відділу поліції, за оперативного супроводу Управління протидії наркозлочинності ГУ НП у Львівській області, завершено досудове розслідування стосовно 62-річного львів’янина, який підозрювався у вчиненні злочинів, передбачених ч.1, ч.3, ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч.1, ч.3 ст.321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) КК України», – йдеться в повідомленні.

Як встановили правоохоронці, після звільнення з посади лікаря-нарколога одного з комунальних закладів Львова, пенсіонер розробив схему торгівлі сильнодіючими лікарськими засобами. Для цього чоловік використовував підроблені рецептурні бланки, з нанесеними на них кліше та печатками. Фальшивки заповнював власноруч, а медикаменти закуповував в аптеках.

«Діяв зловмисник упродовж двох років. Наркозалежним продавав, переважно, «соннат». Усього правоохоронці зафіксували більше сотні епізодів злочинної діяльності», – зазначили в прокуратурі.

Обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скеровано до Галицького районного суду м. Львова.

Leopolis.news