logo
20/12
14/12
13/12
12/12
11/12
07/12
04/12
02/12
01/12
28/11
27/11
22/11
... 2
4 ...

Майно винного заводу у Львові продають з молотка за 6 млн грн

08-08-2019 20:235447

Майно винного заводу у Львові продають з молотка за 6 млн грн

Майно винного заводу на Погулянці виставили на аукціон у Дніпрі за неповні 6 млн грн /«Наші гроші. Львів» /

 

 

Майно збанкрутілого державного підприємства «Львівське агроторгове підприємство», колишній завод «Укрвино», що на вулиці Погулянка, 26 у Львові, виставили на аукціон за стартовою ціною 5,98 млн. грн. Торги проводить «Українська універсальна біржа». Аукціон відбудеться 4 вересня 2019 року у Дніпрі, попри наявність у біржі офісу у Львові. Планують продати цілісний майновий комплекс загальною площею 11 612 кв. м – це 11 промислових приміщень заводу та комунікації. Земельна ділянка не продається.

Оголошення про проведення аукціону було розміщено на сайтах Вищого господарського суду України та  Міністерства юстиції України та лише 5 серпня поточного року о 12:26 та 16:07 відповідно. На сайті біржі оголошення про проведення аукціону відсутнє. Останній день прийму заявок – 7 серпня до 16.00. До цього ж часу бажаючі взяти участь в торгах повинні були сплатити гарантійний внесок у розмірі 10% від стартової вартості майна, тобто 598,56 тис. грн.  Тобто потенційні учасники мали лише півтора дня на підготовку документів.

Ліквідатор, арбітражний керуючий Ігор Шимчишин повідомив «Наші гроші. Львів», що такий короткий термін був визначений саме біржою. Однак на біржі цю інформацію заперечили. Представниця Української універсальної біржі Ольга, яка відмовилася називати своє прізвище, розповіла, що така інформація про кількість днів для реєстрації учасників була запропонована саме ліквідатором. Вона також відмовилася назвати кількість зареєстрованих учасників, посилаючись на конфіденційність цієї інформації. А Ігор Шимчишин сказав, що не володіє цією інформацією.

«Львівське агроторгове підприємство» у 2016 році було визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру. Проте Комітет боржників (ті кому підприємство було винно гроші)  не був задоволений цим рішенням і ліквідаційним процесом і справа тривалий час була в судах, проте жодних розумних пропозицій щодо санації підприємства та відновлення його платоспроможності не надходило.

У жовтні 2017 року депутати Львівської міської ради від «Об’єднання «Самопоміч» ініціювали звернення до Прем’єр-міністра України та Міністра аграрної політики та продовольства з проханням передати у власність територіальної громади Львова зруйновані приміщення заводу. Проте, відповіді не було.

У 2018 році було проведено судово будівельно-технічну експертизу експертно-розрахунковим бюро ТзОВ «Серб». Згідно ї її висновком всі будівлі ДП «Львівське агроторгове підприємство» знаходились в аварійному технічному стані, фізичний знос яких становив 80-100 %. На засіданні комітету було і прийнято рішення про визнання підприємства банкрутом та про призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Ігоря Шимчишина. 11 липня 2019 року Господарський суд Львівської області визнав підприємство банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру. Суд також зобов’язав оприлюднити оголошення про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України. Менш ніж через місяць тут також з’явилось оголошення про продаж  майна.

Приміщення колишнього винного заводу , Погулянка, 26 (Фото: скрін оголошення на сайті Мінюсту)

«Львівське агроторгове підприємство» було засновано на базі заводу «Укрвино», яке було відомо у Львові виробництвом колись популярного вермуту «Квіти Погулянки». В свою чергу «Укрвино» працювало на місці колишньої броварні Яна Кляйна.

«Наші гроші. Львів»