logo
21/12
20/12
18/12
17/12
16/12
13/12
06/12
03/12
... 2
4 ...

Патріарх Кирил бідкається масштабами пияцтва в Росії

11-09-2019 14:44906

Патріарх Кирил бідкається масштабами пияцтва в Росії

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило виступив зі спеціальним зверненням з нагоди Всеросійського дня тверезості, який відзначається 11 вересня, висловивши стурбованість масштабами алкогольної загрози.

Відповідне звернення розміщене на сайті РПЦ.

«Відрадно відзначити, що за останні роки все більше людей відмовляються від шкідливих звичок і згубних пристрастей, обирають тверезий спосіб життя. Число єпархіальних і парафіяльних організацій, що допомагають недуги долати алкогольну і інші залежності, значно збільшилася. Однак, на жаль, ця проблема, як і раніше залишається актуальною. Тому важливо і надалі докладати загальноцерковні зусилля для її вирішення.

Зазначимо, що такий День тверезості був встановлений за ініціативою Синоду до Жовтневої революції, однак за радянських часів його не відзначали, повернувшись до цієї традиції лише в XXI столітті.

Як повідомляли, російська компанія «Мезыбь» (акції компанії належать Російській Православній Церкві і підприємству «Софріно», яке випускає церковне начиння) отримала ліцензію на виробництво і поставку спирту, а також алкогольної продукції.

Leopolis.news