Наступний пішов: на кнопкодавстві «спалили» ще й «Слугу народу» (ФОТО, ВІДЕО)

http://leopolis.news/one.php?showPage=3

11/09/2019

Про це повідомляє Громадський рух «Чесно».

Факт кнопкодавства мав місце 3 вересня о 17:52, під час голосування за включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених ВРУ) та його направлення до Конституційного суду.

На відеозаписі чоловік у другому ряду третього (якщо рахувати зліва направо) сектора тисне кнопку на місці сусіда праворуч від себе. За декілька секунд до голосування він озирається назад, ніби шукає свого відсутнього колегу.

«Порушником виявився нардеп від «Слуги народу», мажоритарник з округу №156 на Рівненщині (Березнівський, Костопільський та Сарненський райони) Сергій Литвиненко. Він кнопкодавив, ймовірніше за все, за іншого «слугу»-мажоритарника — Олександра Скічка (округ №197, Черкащина). Фраза «ймовірніше за все» означає, що це місце офіційно закріплене за Скічком, проте є ймовірність, що у слоті його пульта могла перебувати картка іншого депутата», – йдеться у повідомленні.

Варто додати, що того ж дня, 3 вересня, вже після кнопкодавства Литвиненко опублікував пост у Facebook, де наголосив, що «Слуга народу» запровадить позбавлення нардепа мандата за кнопкодавство.

Раніше повідомлялось, що першим зафіксованим кнопкодавом у Раді став позафракційний нардеп, мажоритарник-самовисуванець з Донеччини Олександр Ковальов.

Leopolis.news