logo
15/03
14/03
... 29
31 ...

У Львові незрячі змагалися в конкурсі на швидкість читання

16-05-2019 21:392572

У Львові незрячі змагалися в конкурсі на швидкість читання

У Львові в приміщенні спецбібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбувся конкурс «Читання шрифтом Брайля»..

Участь в ньому взяли 15 незрячих мешканців Львова, які змагалися у читанні на швидкість та виразність. Про це повідомили в управлінні соціального захисту ЛМР, інформує прес-служба ЛМР.

Як розповіла керівник Львівського осередку УТОС Любов Кукуруза, читали учасники уривок з книги Остапа Вишні «Вишневі усмішки».

«Усі учасники конкурсу, на думку професійного журі, показали чудові результати — навіть кращі ніж торік. Адже вони не тільки продемонстрували вміння швидко читати, а й під час читання враховували розділові знаки й не забували про інтонацію. До речі, читали на швидкість люди різного віку: наймолодший учасник — 23-річний хлопець, найстаршій учасниці — 82 роки.

Щодо переможців, то беззаперечну першість виборов Владислав Колпаков, який за 2 хвилини прочитав 1 080 знаків. Наш Владислав — чудовий хлопець: він закінчив філософський факультет національного університету ім. І. Франка, є чинним чемпіоном України серед незрячих шахістів і членом збірної України з шахів. Другу сходинку посіла Галина Білинська з результатом 920 знаків. Ну, а третє місце присудили Оксані Вавілавій. Її результат — 902 знаки. Усі переможці є тотально незрячими людьми", — розповіла Любов Кукуруза.

До речі, цього місяця в УТОС організовують ще два цікаві заходи: 21 травня відбудеться конкурс «Галицька господиня», а 23 травня люди з інвалідністю по зору змагатимуться у конкурсі «Українська писемність шрифтом Брайля». Усі ці заходи відбуватимуться у приміщенні спецбібліотеки ім. Т.Г. Шевченка, що на вул. Січових Стрільців, 5. А фінансову підтримку цих заходів здійснюватиме управління соціального захисту ЛМР.

Leopolis.news