logo
06/10
05/10
04/10
03/10
02/10
... 30
32 ...

У Золочеві вперше відзначили День Західного Бугу (ФОТО)

12-08-2019 08:221334

У Золочеві вперше відзначили День Західного Бугу (ФОТО)

У неділю, 11 серпня, в місті Золочеві відбулися урочисті святкування Дня Західного Бугу.

 

Розпочалося дійство вітальними словами представників місцевої влади, організаторів та зарубіжних гостей. Зокрема, на святковій сцені виступили міський голова Золочева Ігор Гриньків, заступник голови Золочівської РДА Ігор Нижник, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, начальник басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну Андрій Ковтун, директор Регіонального управління водного господарства у місті Люблін Республіки Польща Агнєшка Шимула, а також голови сільських рад, через території яких протікає річка Західний Буг.

Виступаючи з вітальним словом, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник зазначив, що на засіданні басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну, яке відбулося 7  травня, було вирішено щорічно відзначати День Західного Бугу 14 серпня. «Ми мусимо зберегти водні ресурси для наших діток», – наголосив Руслан Гречаник.

Після вітальних слів гостей та організаторів дійства відбулося нагородження учасників конкурсу малюнків «Мальовничі річки Західного Бугу», які стали переможцями.

Потім відбувся концерт, у якому взяли участь композитор і виконавець пісень Теодор Кукуруза, співаки-аматори, танцювальні й співочі колективи художньої самодіяльності.

Під час святкувань працював ярмарок народних промислів, екотоварів та корисної їжі. На ярмарку майстрині проводили сеанси аква-гриму для дітей, а в наметі Національного природного парку «Північне Поділля», який презентував свою природоохоронну, екологічну та рекреаційну діяльність гостям свята, кожен охочий мав нагоду взяти участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів гаварецької кераміки, що його проводив народний митець-гончар Іван Луковський.

Фото автора

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news