logo
12/12
11/12
10/12
... 31
33 ...

Зеленський спрощує отримання росіянами громадянства України

13-08-2019 12:58873

Зеленський спрощує отримання росіянами громадянства України

Президент Володимир Зеленський підписав указ, спрямований на спрощення отримання громадянства України іноземцями, які захищали країну, та росіянами, яких на батьківщині переслідують через політичні переконання.

 

Відповідний указ Зеленського опубліковано на сайті Офісу президента України.

Указ вносить зміни до чинного порядку подання заяв для отримання українського громадянства. У ньому згадуються іноземці або особи без громадянства, які брали участь у захисті України, та росіяни, які зазнали політичних переслідувань.

Зокрема передбачено, що такі особи мають подати декларацію про відмову від попереднього громадянства.

Також Зеленський доручив Кабміну розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроект, який має спростити набуття громадянства України росіянами під переслідуванням та іноземними військовими.

Крім того, у тримісячний строк уряд має розробити законопроект про надання притулку.

Президент доручив Кабмінету міністрів «забезпечити оптимізацію процесу розгляду заяв громадян Російської Федерації про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, та прийняття в установленому порядку відповідних рішень».

Служба безпеки має перевірити дотримання Державною міграційною службою, Міністерством закордонних справ, дипломатичними представництвами та консульськими установами вимог закону у сфері громадянства.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованого Донбасу.

Як заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, РФ роздала на Донбасі понад 13 тисяч паспортів.

18 липня, Зеленський видав указ, яким до українського громадянства прийнято ряд осіб, більшість з яких уродженці Російської Федерації.

Leopolis.news