logo
12/12
11/12
10/12
... 35
37 ...

У головному офісі Приватбанку проводять обшуки

11-09-2019 16:21900

У головному офісі Приватбанку проводять обшуки
Фото: Ілюстративне

Соборне відділення поліції міста Дніпро проводить обшуки у Центральному офісі Приватбанку.

Про це повідомляє «НВ Бізнес» із посиланням на прес-службу Приватбанку.

Сьогодні, 11 вересня, о 12:00 в головний офіс Приватбанку в Дніпрі прибула група осіб за підтримки спецназу поліції для проведення обшуку за визначенням Жовтневого районного суду міста Дніпра.

«Ухвала суду була видана в понеділок, 09.09.2019, підставою для визначення стало нібито перевищення посадовими особами банку своїх повноважень при укладанні договорів з провідними міжнародними та українськими рекрутинговими, консалтинговими та юридичними компаніями, – стверджують в банку. – Викликає стурбованість, що під обгрунтуванням нібито «незаконність» залучення рекрутингових компаній районний відділ поліції, поліція області та прокуратура намагаються вилучити всі документи, пов'язані з юридичним захистом банку».

Також у Приватбанку додали, що фінустанова здійснює свою діяльність відповідно до законодавства України і співпрацює з правоохоронними органами, в тому числі своєчасно надає документи за рішенням судів.

«Проведення оперативних заходів з примусового вилучення декількох документів із залученням невиправданої кількості спецназу поліції і невідомих осіб банк розцінює як тиск і перешкоджання нормальній роботі офісу», – сказали в прес-службі.

Перед цим про обшуки у Приватбанку написав у Facebook інвестбанкір Сергій Фурса.

«А ви говорите українська держава неповоротка. Тільки вчора президент зустрівся з Коломойським, а вже сьогодні поліція прийшла з обшуками до державного Приватбанку. Можуть працювати, коли хочуть. Захист бізнесу по-українськи. Держава, як може, намагається захистити українського підприємця від судового свавілля в Лондоні і США», - написав він.

«Наразі у головному офісі Приватбанку проводяться обшуки. Працівники банку співпрацюють зі слідством», заявили у Нацполіції Дніпра у коментарі hromadske. 

Обшуки проводять за статтею 264 Кримінального кодексу (Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

Нагадаємо, 18 грудня 2016 уряд за пропозицією НБУ і акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію банку через його неплатоспроможність. Держава отримала 100% в його капіталі, а Приватбанк був докапіталізувати на суму 116,8 млрд грн, а в червні 2017 уряд вирішив внести в капітал банку ще 38,5 млрд грн на підставі аналізу НБУ і незалежного аудитора - EY.

Нагадаємо, що за три дні до голосування в другому турі президентських перегонів, в якій беззастережно виграв асоційований з Коломойським Володимир Зеленський, було відразу три рішення на користь екс-власника Приватбанку.

Раніше повідомлялось, що 10 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся з бізнесменом, ексголовою Дніпропетровської ОДА Ігорем Коломойським.

Leopolis.news