logo
18/11
17/11
16/11
15/11
... 38
40 ...

Туск запропонував запросити Україну замість Росії на наступну зустріч лідерів G7

24-08-2019 17:061927

Туск запропонував запросити Україну замість Росії на наступну зустріч лідерів G7
Фото: УНІАН

Президент Європейської Ради Дональд Туск радить лідерам «Великої сімки» (G7запросити на наступну зустріч не лідерів Росії, а Україну як гостя. 

Про це повідомля «Інтерфакс-Україна».

«Коли мова йде про те, запрошувати чи ні Росію за стіл, я б хотів сказати наступне. Перше причина, по якій Росія не була запрошена в 2014, все ще зберігається. Більш того, є і свіжа причина недавня провокація РФ в Азовському морі», сказав Туск.

По-друге, за його словами, Росію запросили на «Велику сімку» першого разу, тому, що «ми вірили, що вона буде розвиватися по шляху ліберальної демократії, верховенства права і прав людини».

«Якщо серед нас є хто-небудь, хто може сказати з повною упевненістю, що Росія на цьому шляху, я буду намагатися переконати моїх співрозмовників, що буде краще запросити Україну як гостя, звичайно, на наступну зустріч «Великої сімки», щоб почути думку нового президента. Я говорив з ним два дні тому і я знаю, що він був би в цьому зацікавлений», заявив Туск.

 

При цьому він нагадав, що президент США Дональд Трамп запропонує знову запросити Росію в «Велику сімку», відкрито заявивши, що «анексія Криму Росією частково виправдана, і що ми повинні прийняти цей факт».

«Ні за яких умов ми не можемо погодитися з цією логікою», підкреслив президент Євроради.

Leopolis.news