logo
02/12
01/12
30/11
29/11
... 38
40 ...

На Самбірщині 9 проектів ДФРР опинилися під загрозою через припинення фінансування

11-09-2019 10:09884

На Самбірщині 9 проектів ДФРР опинилися під загрозою через припинення фінансування

Самбірський район мав чим похвалитися – дев’ять проектів громад, поданих торік і цього року на конкурс Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), було визнано найкращими. Їхню реалізацію здебільшого мали проводити коштом державного бюджету.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

 

З цієї кількості п’ять проектів ДФРР є перехідними з минулого року. Це, зокрема, продовження реконструкції спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» імені Кирила Осьмака, що в с. Сприня, добудова дитячих садків у селах Кульчиці, Чуква, опорної школи імені Івана Франка в с. Ралівка, придбання нового медичного обладнання для лікарні міста Рудки.

Ще чотири проекти ДФРР Самбірщина планувала реалізувати цього року. За кошти ДФРР передбачали побудувати школу в смт Дубляни, Народний дім у с. Долобів, реконструювати такий же заклад культури в с. Корничі, а також завершити розпочату добудову школи в селі Викоти.

Однак влада Самбірського району має всі підстави для тривоги: новий Кабінет міністрів з незрозумілих причин призупинив фінансування проектів Державного фонду регіонального розвитку.

Голова бюджетної комісії Львівської обласної ради Олег Домчак сказав: «У невтішній ситуації не лише Самбірський район. Загалом в області маємо 52 проекти ДФРР, на які передбачено 343 мільйони гривень. Час швидко минає. Справді є небезпека, що розпорядники коштів не зможуть у повному обсязі їх використати. Тому сесія обласної ради звернулася до Кабміну з аргументованим проханням пришвидшити фінансування тих об’єктів, які вже розпочаті, а також нових. Сподіваємось, що наше занепокоєння невтішним фінансуванням розвитку територій почують у Києві представники «Слуги народу».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news