logo
22/12
21/12
20/12
19/12
18/12
... 38
40 ...

Мінінфраструктури вирішило відкрити митницю на залізничному вокзалі Львова

11-09-2019 20:58673

Мінінфраструктури вирішило відкрити митницю на залізничному вокзалі Львова
Фото: з відкритих джерел

Міністерство інфраструктури України ініціює перед Кабміном можливість відкриття міжнародного пункту контролю на залізничному вокзалі Львова.

Про це повідомляється на сайті Мінінфраструктури.

Починаючи з грудня 2016 року, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів, в електропоїздах «Інтерсіті +» проводиться експеримент по проходженню митного контролю під час руху поїздів між станціями «Львів» і «Мостиська-2». В ході експерименту за рахунок проведення процедур державного і офіційного контролю під час руху, перебування в дорозі поїздів «Інтерсіті +» сполученням Київ-Львів-Перемишль було скорочено. Це призвело до зростання попиту на перевезення цими поїздами.

Саме тому, заради зручності пасажирів, Міністерство інфраструктури ініціюватиме встановлення на постійній основі міжнародного пункту контролю на території залізничного вокзалу станції «Львів».

«10 вересня 2019 року комісією за участю представників Міністерства інфраструктури, Державної фіскальної служби, Адміністрації Держприкордонслужби, Львівської ОДА та АТ «Укрзалізниця» була проведена перевірка готовності відкриття пункту контролю через державний кордон на території залізничного вокзалу станції Львів. За результатами перевірки, комісія прийшла до висновку, ініціювати перед Кабінетом Міністрів України щодо можливості відкриття міжнародного пункту контролю на території залізничного вокзалу з анціі Львів», повідомив заступник міністра Юрій Лавренюк.

За словами Лавренюка, відкриття пункту контролю через державний кордон на території залізничного вокзалу Львова дозволить врегулювати організацію та здійснення на постійній основі прикордонних і митних заходів, що створить передумови для запровадження додаткових поїздів у напрямку ЄС і зростання пасажиропотоку між Україною та країнами-членами ЄС.

Leopolis.news