logo
29/07
26/07
17/07
13/07
11/07
10/07
05/07
30/06
29/06
27/06
... 3
5 ...

У НПП «Північне Поділля» відкрився осінній туристичний сезон (ФОТО)

06-09-2019 21:433449

У НПП «Північне Поділля» відкрився осінній туристичний сезон (ФОТО)

У п’ятницю, 6 вересня, на заповідних ділянка Національного природного парку «Північне Поділля», території якого розташовуються у Бродівському, Буському та Золочівському районах Львівщини, відкрився осінній туристичний сезон.

 

Першими мандрівниками цьогоріч стали гімназисти старших класів Бродівської гімназії ім. Івана Труша та їхні ровесники із міста Зіген, що в землі Північний Рейн-Вестфалія (Німеччина). Як зазначила вчителька німецької мови Бродівської гімназії Галина Іванівна Басок, одинадцять школярів із Німеччини та двоє їх наставників прибули до України щоб ознайомитися із особливостями української освіти, взяти участь у роботі спільного проєкту «Йозеф Рот», а також побачити цікаві природні та культурологічні  місця Бродівщини.

Природничо-краєзнавчу мандрівку для шкільної молоді та вчителів провели інтерпретатори природи НПП «Північне Поділля» по краєзнавчому туристичному маршруті, який пролягає заповідними територіями Комплексної геологічно-ботанічної пам’ятки природи «Триніг», що у Бродівському районі.

Під час мандрівки юні туристи мали нагоду оглянути водне джерело, що є одним із витоків річки Стир, почути багато цікавого про водоносні горизонти Бродівського краю, зокрема й про Головний європейський вододіл, побачити велетенські багатолітні буки-патріархи, березу темну, залишки фортифікаційних споруд військ Вермахту періоду Другої світової війни тощо. Але найбільше захоплення у юних мандрівників, як зауважили працівники відділу рекреації та туризму НПП «Північне Поділля», викликами мільйонлітні  кам’яні останці, що залишилися у спадок від часів архаїчного Сарматського моря. Саме мегаліти всіляких химерних форм, яких у продовж маршруту «Триніг» чимало, привертали увагу мандрівних школярів. Також неабияку зацікавленість у юних туристів спричинила печера-грот, що є місцем ритуального поховання наших пращурів-язичників.

Завершилась кількагодинна мандрівка на узліссі, поруч із мальовничою лісовою поляною, у так званій зоні регульованої рекреації, спеціально облаштованій природоохоронцями парку для пікніків та розваг на природі, де юним мандрівникам колоритний шеф-повар – вчитель інформатики Юрій Володимирович Мельник – приготував смачний обід. 

Після обіду шкільні наставники з української сторони провели для мандрівних школярів майстер-клас із написання художніх картин та ескізів з використанням меленої і розчинної кави. Школярі із завзяттям поринули у таке своєрідне мистецтво. Кожен старався створити свій унікальний шедевр. Однак, це вдавалося не всім.

У післяобідню пору, сповнені наснаги та гарного настрою від спілкування із живаю природою, юні українські та німецькі мандрівники повернулися до Бродів.

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news

Фото автора