logo
24/11
23/11
22/11
... 41
43 ...

Після розголосу Моршинська міськрада розірвала незаконну угоду на 44 млн грн

10-09-2019 19:20449

Після розголосу Моршинська міськрада розірвала незаконну угоду на 44 млн грн
Фото: sud.ua

Моршинська міська рада розірвала договір на оновлення природного середовища курорту Моршин (коригування), який було укладено з дочірнім підприємством «Прикарпатське БМУ» ПАТ «Карпаткурортбуд».

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів», посилаючись на дані сайту закупівель Prozorro.

Договір вартістю 44,3 млн грн розірвали за згодою сторін, а підрядникові було сплачено лише 2,5 млн грн.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», цей договір підписали незаконно, застосувавши переговорну процедуру закупівлі, хоча підстав для такої не було. Спочатку роботи коштували лише 29,1 млн грн, однак потім підрядник поскаржився, що відбулося підвищення цін на будівельні матеріали та зростання середньої заробітної плати в будівництві, а тому уклали новий договір без конкурсу, вже на 44,3 млн грн.

Після публікацій експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» щодо цього та інших випадків скерували звернення до Держаудитслужби. У підсумку договір у Моршині розірвали.

Зараз Моршинська міська рада проводить нові торги на ці роботи. Згідно з протоколом розкриття, окрім підрядника, з яким раніше підписали незаконний договір (дочірнє підприємство «Прикарпатське БМУ» ПАТ «Карпаткурортбуд»), участь також взяло ТОВ «Креативна фабрика Вікторія».

Однак цього нового претендента 9 вересня міськрада відхилила, бо компанія не подала забезпечення тендерної пропозиції і не підтвердила в повному обсязі відомості про працівників. Наразі тендерний комітет оцінює пропозицію «Прикарпатське БМУ».

Leopolis.news