Завтра судитимуть міського голову Сколе Москаля

http://leopolis.news/one.php?showPage=46

10/09/2019

Схоже, цього судового засідання, а заразом і відповідальності скандальний міський голова вкотре уникне. Як стало відомо, Володимир Москаль перебуває в терапевтичному відділенні Сколівської ЦРЛ, куди потрапив саме напередодні суду. Це вже не перша його неявка на виклик Феміди. Цей судовий процес тягнеться ще з липня 2018 року і впродовж усього цього часу кілька разів перед розглядом справи мер потрапляв до лікарні або ж його адвокати знаходили аргументи для відсторонення судді. Таким чином, укотре затягують справу, розгляду якої, як і справедливості загалом, годі дочекатися.

 

До слова, це не єдина кримінальна справа мера Сколе, відповідальності за яку він усіма способами намагається уникнути. Так, у Львівському апеляційному суді розглядають ще одну справу, суть якої аналогічна: «одержання неправомірної вигоди службовою особою». За цей хабар Стрийський міськрайонний суд призначив панові Москалю покарання – 6,5 року позбавлення волі. Однак під вартою мер не був, оскільки оскаржив вирок, подавши апеляцію, і продовжує виконувати посадові обов’язки.

Нагадаємо, що у травні минулого року Володимир Москаль опинився в центрі антисемітського скандалу після того, як голова Українського єврейського комітету Едуард Долінський опублікував виступ міського голови Сколе, де він, зокрема, заявив, що причиною поразки гітлерівської Німеччини була допомога Сталіну з боку «світового жидівства», а події останніх чотирьох років після Революції гідності в Україні назвав «спектаклем москвинсько-жидівської влади». Через ці антисемітські висловлювання поліція відкрила чергове провадження.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news