logo
08/03
07/03
06/03
05/03
04/03
... 7
9 ...

Уже 11 випадків: ще один мешканець Львівщини опинився в лікарні через лептоспіроз

14-08-2019 13:56525

Уже 11 випадків: ще один мешканець Львівщини опинився в лікарні через лептоспіроз
Фото: Ілюстративне

46-річний мешканець Миколаївського району був госпіталізований до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували з підозрою на лептоспіроз 10 серпня. У вівторок, 13 серпня, цей діагноз підтвердили лабораторно.

Про це пише ZAXID.NET із посиланням на завідувачку відділу особливо небезпечних інфекцій львівського обласного лабораторного центру Ірину Куліш.

«Чоловік проживає у с. Черниця Миколаївського району. Захворів 6 серпня, а по допомогу до лікарів звернувся 10 серпня. Він скаржився на біль у м’язах, підвищену температуру, у нього пожовтіли склери, тож лікарі «швидкої» настояли на його госпіталізації до інфекційної лікарні. 13 серпня результати лабораторних досліджень підтвердили, що у чоловіка – лептоспіроз», – каже Ірина Куліш.

Лікарі оцінюють стан хворого як середньої важкості. Захворювання уразило печінку, нирки. Пацієнт розповів лікарям, що за два тижні до захворювання прибирав у сараї і бачив там щурів.

Від початку року це вже 11 випадок захворювання на лептоспіроз. Один випадок був летальним –  помер 54-річний львів’янин.

Лікарі кажуть, що у вересні, коли люди вийдуть на городи, таких випадків може побільшати, бо там буже багато гризунів. Селяни не звикли працювати у рукавицях. Особливо після дощів, бо у вологому грунті лептоспіри (збудники лептоспірозу) зберігаються 270 днів.

Нагадаємо, лептоспіроз – це гостре інфекційне захворювання, яке спричиняється збудником лептоспірою, і характеризується ураженням печінки, нирок, м'язів і супроводжується хвилеподібною гарячкою. З моменту зараження до початку хвороби проходить від 6 до 20 днів.

Основними носіями збудника лептоспірозу у природних умовах є щурі, польові миші, землерийки, їжаки. Аби уникнути захворювання, лікарі радять під час роботи з землею одягати рукавиці, частіше мити руки і боротися з гризунами в будинку та господарстві.

Leopolis.news