logo
18/02
16/02
15/02
14/02
12/02
11/02
10/02
... 7
9 ...

Пам’ятник наплічнику у Львові занесуть у Книгу рекордів України

15-05-2019 14:202500

Пам’ятник наплічнику у Львові занесуть у Книгу рекордів України


16 травня 2019 року о 14:00 у подвір'ї географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Дорошенка, 41), за сприяння Компанії «Терра Інкогніта» (м. Київ), українського виробника туристичного спорядження, відбудеться захід з реєстрації та внесення пам’ятника наплічнику до Національного Реєстру Рекордів України за номінацією «Перший пам’ятник наплічнику».

 

Про це повідомляє прес-служба університету.
 
Історія вивчення географії у Львівського національного університету імені Івана Франка налічує близько 140 років. Від початку заснування  факультету  до сьогодні, студент-географ не уявляє свого життя без «вірного супутника» - наплічника, адже саме з цим спорядженням робились найбільші географічні відкриття. Саме тому 14 травня 2012 року у подвір'ї географічного факультету було встановлено перший у світі пам’ятник наплічнику. Виготовлений він в натуральну величину (висотою 90 см та шириною 50 см) методом художнього кування, з чорного металу, який потім оцинкували та полакували. До наплічника прикріплені туристичні черевики, килимок і спальний мішок. Наплічник стоїть на постаменті з природного каменю – пісковика. Пам’ятний знак виготовили в кузні «Шейк». Фінансував це український виробник туристичного спорядження Терра Інкогніта.
Географічний факультет забезпечує підготовку бакалаврів і магістрів зі спеціальностей: «Географія», «Туризм», «Науки про Землю», «Екологія», «Готельно-ресторанна справа». На багатьох з перелічених спеціальностей проводяться польові навчальні і виробничі практики у Карпатах, на Поділлі та за кордоном, де наплічник є важливим атрибутом.
Щоб зафіксувати це досягнення офіційно, дату було приурочено до Всеукраїнського Дня Вишиванки, у якому студенти-географи беруть активну участь уже багато років, також саме в ці дні на факультеті проводитиметься ХХ-та Всеукраїнська студентська наукова конференція «Реалії, проблеми та перспективи розвитку географії в Україні» яка збере студентів-географів з всієї України.

Leopolis.news