logo
06/02
05/02
04/02
03/02
02/02
... 8
10 ...

Супрун: Повернення Богатирьової є сигналом до нового етапу боротьби за здоров’я та безпеку українців

28-08-2019 14:041182

Супрун: Повернення Богатирьової є сигналом до нового етапу боротьби за здоров’я та безпеку українців

В.о. керівника МОЗ Уляна Супрун прокоментувала повернення в Україну її попередниці Раїси Богатирьової.

 

 

Про це вона написала у «Facebook»:

«Перші місяці роботи в МОЗ України мені постійно розповідали якісь історії про те, як організовувала роботу Раїса Богатирьова. Як вона ніколи не покидала свій “комплекс кабінетів міністра”, який виглядав як палац. Натомість інша частина Міністерства була в критичному стані зі старими туалетами та пошарпаними стінами.

Як усі мусили стояти струнко у коридорах, коли вона проходила поруч зі своїми охоронцями. Або ж як у неї “професійно” займалися закупівлями ліків та вакцин».

За словами Супрун,  Богатирьова абсолютно не дбала про роботу МОЗУ, а велика частина працівників її боялися: «Власне збагачення та керування оборудками в Міністерстві були її головною місією. Тут можна почитати більше про її діяльність (http://bit.ly/348tJNI), а тут про статки та маєтки, що належали сім’ї Богатирьових (http://bit.ly/32cjSoi)».

«20 серпня Голосіївський районний суд зобов‘язав прокуратуру Києва закрити провадження проти Богатирьової. Її підозрюють у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Від слідства Богатирьова переховувалася протягом п’яти років. Але вчора вона вирішила повернутися в Україну і була затримана. Скоріш за все, скоро вона вийде на волю», – вважає керівниця МОЗ.

«Останні три роки нашу команду і зміни постійно атакують особи, які при Богатирьовій спокійно займали посади головних спеціалістів МОЗУ чи просто були “вхожими” до неї. Тодуров, Голубовська, Глузман, Донська — ви не знайдете критики діяльності міністра охорони здоров‘я України часів Януковича від цих та подібних людей. Їх влаштовував статус-кво та можливість “впливати” на важливі призначення, номенклатури закупівель чи просто сидіти поруч з топ-посадовцем. Людина, яка координувала закупівлі ліків у статусі радника Богатирьової, — Дмитро Підтуркін, тепер спокійно працює помічником майбутнього заступника голови вже нового комітету з питань охорони здоров‘я Валерія Дубіля (Батьківщина). http://bit.ly/2NAYkgR», – зазначила Супрун.

«Повернення Богатирьової до України є сигналом про початок нового етапу боротьби за здоров’я та безпеку українців. Її послідовники і партнери нікуди навіть не виїздили і останні роки займались саботажем системних зміни у сфері, де вони звикли про все «домовлятися». Сьогодні ці ж люди намагаються повернути собі цю можливість і скористатися нею сповна. Не віддати медичну сферу злодіям та вбивцям для нового політичного керівництва дуже легко, якщо вони поставлять здоров’я українців реальним пріоритетом», – додала вона.

Як повідомляли, екс-міністр охорони здоров'я часів президента-втікача Віктора Януковича Раїса Богатирьова повернулася в Україну й відразу була затримана поліцією.

Leopolis.news