logo
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У бібліотеках Самбірщини з’явилась «Біографія» Климентія Шептицького

17-05-2019 13:062542

У бібліотеках Самбірщини з’явилась «Біографія» Климентія Шептицького
Фото: Микола Сенейко

Вчора у Самборі в центральній районній бібліотеці презентовано книжку «Біографія. Блаженний священномученик Климентій Шептицький». Нове видання представив автор Іван Матковський – науковець, доктор філософії, працівник кафедри політології та міжнародних відносин НУ «Львівська політехніка».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Книжка вийшла в рамках проголошення на Львівщині 2019-го роком Климентія Шептицького та присвячена його 150-літтю, яке громадськість області разом з УГКЦ відзначатимуть 17 листопада.

За словами автора книжки Івана Матковського, вона написана на основі рідкісних листів та чисельних архівних документів. Видання містить багато цінних ілюстрацій і висвітлює всі періоди непростого життя, сімейних стосунків, виховання, діяльність брата митрополита УГКЦ Андрея Шептицького – Климентія Шептицького, видатного українського громадського і церковного діяча, визнаного Праведником народів світу.

Думками та враженнями від «Біографії» поділився, зокрема священик УГКЦ о. Тарас Рисей. Висловив побажання, що, можливо, надалі варто би було видати книгу про матір братів Шептицьких, показати її духовний образ, продовжувати досліджувати сторінки славного роду, який вніс вагомий внесок в українську історію.

Автор кілька примірників «Біографії» подарував читачам бібліотека Самбірської централізованої бібліотечної системи.

Того ж дня автор книги про Климентія Шептицького Іван Матковський зустрічався із викладачами та студентами Самбірського медичного коледжу.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news