logo
22/03
21/03
15/03
06/03
29/02
28/02
23/02
21/02
20/02
13/02
09/02
07/02
06/02
2 ...

«1+1» згадав про греко-католицьких священиків у сюжеті про педофілів

19-05-2019 10:373494

«1+1» згадав про греко-католицьких священиків у сюжеті про педофілів
Фото: принтскрин відео

ГВАЛТІВНИКИ ДІТЕЙ. ТЕЛЕКАНАЛ КОЛОМОЙСЬКОГО ЗВІВ НАКЛЕП НА СВЯЩЕНИКІВ УГКЦ / Третє око /

Пропагандистський телеканал 1+1, який належить олігархові Ігорю Коломойському, вдався до відвертої брехні на адресу священиків Української Греко-Католицької церкви.

У випуску новин від 17 травня журналісти розповіли про злочини проти дітей, які були буцім скоєні священиками УГКЦ у Польщі.

“Польський сейм, – зазначила ведуча випуску новин, – проголосував за подвоєння терміну ув’язнення ґвалтівникам-педофілам. Насильників можна буде засудити і до довічного ув’язнення. Тепер нововведення має підтримати сенат. Питання про посилення покарання загострилося після виходу скандальної документальної стрічки. Двогодинний фільм “Тільки не говори нікому” викриває сексуальне насилля у польських греко-католицьких церквах ” , – зазначається у сюжеті.

 

Некомпетентність журналістів ТСН вражає. У Польщі, звісно, є греко-католицькі громади. Однак їхні священики не фігурують у сексуальних злочинах щодо дітей. Ця проблема характерна передовім для Католицької церкви. І її сьогодні намагаються вирішити не лише у Польщі, але й у Ватикані.

 

Так, зокрема, днями Папа Римський Франциск підписав указ, який зобов’язує католицьких священиків повідомляти про сексуальні злочини своїх колег. Укра набере чинності з першого червня нинішнього року.

Понтифік також розпорядився повідомляти церковній владі про приховування таких злочинів і дії, які перешкоджають розслідуванню справ. Крім того, жертви зможуть звернутися за допомогою безпосередньо до Ватикану без виконання всіх церковних процедур.

Але досі проблема педофілії ще жодного разу не зачіпала властиво УГКЦ. Натомість пропагандистський канал олігарха Коломойського розгледів її саме у середовищі Церкви греко-католиків.

Чи це випадковість? Сумнівно. Адже сьогодні саме на “1+1” готують найбрутальніші за рівнем брехні “новини”. Тому появу такого сюжету слід розцінювати, як огидну провокацію проти УГКЦ.

Як пише Zaxid.net,  у телеканалі вже вибачилися за даний інцидент.