logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Глава ПЦУ Епіфаній закликав засудити злочини більшовизму

19-05-2019 18:501651

Глава ПЦУ Епіфаній закликав засудити злочини більшовизму
Фото: РІСУ

У День пам’яті жертв політичних репресій , який вшановуємо 19 травня, Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній заявив, що потрібно зробити максимум для викриття та засудження злочинів більшовизму, аби такі часи не мали місця у майбутній історії. Глава Православної Церкви України нагадав, що 200 тисяч українців загинули у унаслідок репресій у СРСР.

Про це пише РІСУ.

«Понад 80 років тому в Києві сталася одна з найкривавіших ночей в історії сталінського Великого терору. 19 травня 1938 р. у в‘язницях НКВД було розстріляно 563 особи. Загалом в ті роки масових репресій, за оцінками істориків, було знищено майже 200 000 наших співгромадян, а загалом радянські політичні репресії торкнулися мільйонів людей.

У День пам’яті жертв політичних репресій, ми згадуємо трагічні події в історії України, які стали наслідком насильницького впровадження комуністичної ідеології, заснованої на почуттях ненависті до «класових ворогів».

Цього дня маємо згадати про те, що Великий терор міг би не стати реальністю, якби пануюча на той час ідеологія войовничого атеїзму не створила умов для виправдання найжорстокіших злочинів проти людяності.
На прикладі більшовизму бачимо, як заперечення Бога призводить до появи злочинної ідеології, що засліплює людей і робить їх жорстокими, позбавляє моралі, спустошуючи людські серця.

Сьогодні разом з вами молюся за душі сотень тисяч закатованих та постраждалих у ті жорстокі часи.

Насильство проти людяності є злочином перед Богом та історією, воно не має строку давності та виправдання.

Маємо робити все для того, аби злочини більшовизму були остаточно викриті та засуджені, щоби подібні часи ніколи не повернулися на нашу українську землю», - написав митрополит у Facebook.

День пам’яті жертв політичних репресій відзначають щороку у третю неділю травня згідно указу президента від 21 травня 2007 року. У цю дату вшановують пам’ять жертв політичних репресій, привертають увагу до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

Leopolis.news