У Миколаєві кілька чоловіків розікрали кінотеатр «Іскра»

http://leopolis.news/one.php?showPost=1143

20/05/2019

Чоловік моментально викликав співробітників правоохоронних органів, почав знімати все на відео та викладати його на свою сторінку в соціальній мережі «Фейсбук» з підписом: «Прямо зараз невідомі люди розбирають наш старий кінотеатр «Іскра», почали знімати профнастил. Викликав співробітників поліції, в очікуванні наряду». Пізніше Є. Павлович виклав в соцмережі фото напівзруйнованої будівлі.

На місце оперативно прибули співробітники приватного охоронного підприємства та бригада швидкого реагування поліції, які зуміли затримати одного із злочинців. Іншим грабіжникам вдалося втекти, але як повідомляють представники правоохоронних органів, затриманий чоловік дав згоду здати своїх спільників.

Також на місце прибув Максим Невінчаний, який є депутатом Миколаївської обласної ради — чиновник особисто оцінив завдані збитки. Незважаючи на те, що будівля старого кінотеатру вже кілька років не експлуатується та знаходиться у напівзруйнованому стані, місцева влада планувала провести реконструкцію та навіть закупила будівельні матеріали, які зберігалися всередині. Саме їх і виносили зловмисники.

Нагадаємо, що питання про реконструкцію будівлі «Іскри» неодноразово обговорювалося в Миколаївській обласній раді, і багато депутатів виступали за ініціативу створення тут філармонії. На жаль, ці плани поки так і не реалізувалися, але місцева влада уклала договір на охорону об'єкта та оплачувала послуги охоронної фірми «Венбест», співробітники якої зуміли оперативно прибути на місце. За словами Максима Невінчаного, саме завдяки діям працівників ЧОП зловмисникам так і не вдалося розікрасти майно, хоча вони вже почали зривати профнастил та вирізати труби опалення.

Відзначимо, що в останні місяці ситуації з пограбуванням приміщень в Миколаєві помітно почастішали. На початку поточного року співробітники правоохоронних органів зафіксували відразу кілька випадків крадіжок житлових квартир міста. Передбачається, що на місці орудувала одна і та ж банда грабіжників. Саме тому співробітники охоронного агентства «Венбест» настійно рекомендують українцям не ризикувати своїм майном та скористатися професійними послугами охорони квартир, приватних будинків, офісів чи інших комерційних приміщень.