logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Дострокові вибори ВРУ можуть відбутись 21 або 28 липня

21-05-2019 13:23858

Дострокові вибори ВРУ можуть відбутись 21 або 28 липня
Фото: прес-служба президента

В Адміністрації Президента України сьогодні відбуваються консультації Президента України Володимира Зеленського з лідерами фракцій щодо розпуску ВРУ та дострокових парламентських виборів.

Лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко сказав журналістам, що дострокові вибори Верховної Ради можуть відбутися 21 липня, інформує УП.

 «Ми розраховуємо, що буде змінено виборче законодавство. Ми йдемо на дострокові вибори для того, щоб перемагати», – зазначив Ляшко.

«Я думаю, що указ президента… Зараз за результатами розмови він направить листа голові парламенту про проведення позачергового засідання Верховної Ради для зміни виборчого законодавства».

За його словами, указ може з'явитися завтра, а вибори тоді відбудуться 21 липня.

У свою чергу, перша віце-спікер парламенту Ірина Геращенко сказала, що дострокові вибори народних депутатів можуть відбутися і 28 липня.

На зустріч до Зеленського прийшли: голова Верховної Ради Андрій Парубій, його заступники Ірина Геращенко, Оксана Сироїд і лідери парламентських фракцій і груп; Артур Герасимов, голова фракції партії «Блок Петра Порошенка»; Максим Бурбак, голова фракції партії «Народний фронт»; Вадим Новинський, голова фракції партії «Опозиційний блок»; Олег Березюк, голова фракції партії «Об'єднання «Самопоміч»; Олег Ляшко, голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка; Юлія Тимошенко, голова фракції партії «ВО «Батьківщина»; Ярослав Москаленко, голова депутатської групи «Воля народу»; Віталій Хомутиннік, співголова депутатської групи «Партія «Відродження».

Leopolis.news