logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Глава АПУ Богдан потрапляє під люстрацію – Мін’юст

22-05-2019 18:101800

Глава АПУ Богдан потрапляє під люстрацію – Мін’юст

Посада голови Адміністрації президента прямо вказана у законі про люстрацію, а отже особа, яка призначається на цю посаду, повинна відповідати нормам цього закону.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра Юстиції Сергій Петухов.

«Статус цієї посади за Законом «Про державну службу» не має значення, адже профільний Закон про очищення влади чітко називає цю посаду і не відсилає до закону про державну службу. Так само не є державними службовцями судді та прокурори, на яких поширюються люстраційні обмеження», – написав він.

«Якщо хтось вважає люстраційний закон не справедливим, то це не звільняє його від обов'язку його виконувати», – додав він.

За його словами, обов'язок дотримання вимог законодавства про очищення влади покладений на керівника відповідного органу.

«У реєстрі люстрованих осіб є прізвища людей, які були звільнені після прийняття Закону на основі його положень. Особи, які залишили свої посади до набрання чинності Законом, не внесені в реєстр. Водночас, заборона займати публічні посади до 2024 року поширюється на них так само, як і щодо осіб які внесені в реєстр люстрованих осіб», – написав Петухов.

Як повідомляли, 21 травня президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Leopolis.news