logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Запуск енергоринку можуть перенести на жовтень

23-05-2019 19:091422

Запуск енергоринку можуть перенести на жовтень

На сайті Верховної Ради 23 травня опубліковано текст законопроекту народних депутатів Олександра Домбровського і Льва Підлісецького №10318 про перенесення запуску нового оптового ринку електроенергії на три місяці - з 1 липня на 1 жовтня поточного року.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна« з посиланням на законопроект.

Проект пропонує внести до перехідних положень закону «Про ринок е/е» і перенести дату запуску нових сегментів оптового ринку е/е на 1 жовтня.

Документ також передбачає ввести право регулятора щодо встановлення граничних цін на ринку «на добу вперед», внутрішньодобовому ринку, балансуючому ринку і за двосторонніми договорами між учасниками енергоринку.

Окрім того, законопроект пропонує закріпити, що не пізніше 1 серпня учасники ринку, крім споживачів, зобов'язані здійснити всі тестові операції з купівлі-продажу е/е на всіх сегментах нового ринку.

Пропонується передбачити, що до початку роботи нового ринку держпідприємство «Енергоринок» продовжуватиме укладати договори на покупку е/е за «зеленим» тарифом.

Проект також пропонує зміни до статті 9-1 закону «Про альтернативні джерела енергії», що стосуються формулювань положень, які регламентують надання «зеленого» тарифу домогосподарствам. Передбачається, що внесення нових формулювань врегулює питання надання «зеленого» тарифу наземним домашнім сонячним електростанціям.

 

Leopolis.news