logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Мін’юст вніс Богдана в люстраційний реєстр

23-05-2019 21:302237

Мін’юст вніс Богдана в люстраційний реєстр

Міністерство юстиції направило лист до Адміністрації Президента із роз'ясненням законодавства про очищення влади і його застосування щодо новопризначених керівників АП.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Петухов на своїй сторінці у «Facebook».

«Сьогодні направляю листа в Адміністрацію Президента України з роз'ясненням законодавства про очищення влади і його застосування щодо посади глави Адміністрації Президента», – написав Петухов.

Чиновник наголосив, що суб'єкт призначення відповідає за проведення люстраційної перевірки і в разі виявлення факту застосування заборон, передбачених законом про люстрацію, має звільнити таку особу та надіслати це рішення Міністерству юстиції.

Відповідно, Мін'юст вносить цю особу в люстраційний реєстр.

Окрім цього, для перевірки правильності виконання закону міністерство запитує інформацію щодо інших новопризначених очільників Адміністрації Президента. Петухов наголосив, що «це абсолютно звичайна усталена практика Мін'юсту, в якій немає ані краплі політики».

«У випадку невиконання вимог Закону «Про очищення влади» остаточне рішення має приймати суд і ми не виключаємо такого варіанту», – пояснив Петухов.

Нагадаємо, раніше Зеленський призначив Богдана, який підпадає під люстрацію, головою АПУ.

Leopolis.news