logo
29/03
28/03
2 ...

У Дрогобичі комунальне підприємство забруднює землю – екоінспекція

25-05-2019 18:042293

У Дрогобичі комунальне підприємство забруднює землю – екоінспекція
Фото: lmn.in.ua

Під час планової перевірки у Дрогобичі виявили несанкціоноване складування твердих побутових відходів на території КП «Комбінат міського господарства» на вул. П. Орлика, 15.

Про це повідомили в Держекоінспекції у Львівській області.

«Як пояснили інспектору відповідальні особи підприємства, на територію КП «Комбінат міського господарства» здійснювалось завезення твердих побутових відходів з м. Дрогобич автомобільним транспортом малої вантажопідйомності, для подальшого завантаження у спеціально обладнаний транспортний засіб великої вантажопідйомності для перевезення на полігони ТПВ», – йдеться в повідомленні.

Водночас, за словами екоінспекторів, цю територію не обладнано відповідно до вимог Правил експлуатації об’єктів поводження з побутовими відходами і розташована вона на відстані 50-100 метрів від житлових будинків.

«Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрані проби ґрунту для проведення досліджень на предмет забруднення земельних ресурсів в зоні несанкціонованого розміщення твердих побутових відходів. Згідно з протоколом вимірювань показників складу та властивостей грунтів встановлено, що несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів призвело до забруднення земельної ділянки», – зазначено в повідомленні.

Посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності, окрім того, надано приписи щодо ліквідації несанкціонованого звалища ТПВ. За забруднення земель КП «Комбінат міського господарства» відшкодує державі збитки в сумі 3 тис. грн.

Leopolis.news